palpal

EKSKLUZIVNI DETALJI – TV UNA u Zagrebu smještena u luksuznoj zgradi SKY OFFICE-a

Realizacija novog medijskog projekta regionalne Televizije Una, iza koje prema pisanju medija stoji porodica Dodik, ulazi u završnu fazu i uskoro  treba da počne sa emitovanjem programa. Prema pisanju portala Kapital, banjalučki studio Una TV smješten je u zgradi Euroherca, u kojoj po mojim saznanjima Igor Dodik ima ogroman i luksuzno opremljen kabinet, dok je u Zagrebu Una televizija smještena u sličnom oblakoderu od stakla.

 

Moji izvori iz Zagreba kažu da je Una televizija smještena na sedmom spratu zgrade „SKY OFFICE“, a u toku su završni radovi na opremanju i sređivanju prostora u jednoj od najprestižnijih i najskupljih poslovnih zgrada u glavnom gradu Hrvatske. Zakupljen je cijeli sprat, a radove na enterijeru izvodi firma LTG vlasnika Tomislava Lovrečkog, i sve bi trebalo da se završi do ponedjeljka, 22. novembra ove godine.

Lovrečki je od ranije blizak Miloradu Dodiku, često se sastaju u Zagrebu ili Laktašima, gdje Tomislav svrati kada posjeti svoju tazbinu u Drakseniću kod Kozarske Dubice, odakle porijeklo vodi njegova supruga Marina Lovrečki, rođena Savković. Ona je bila veoma blizak saradnik pokojnog Milana Bandića, bivšeg gradonačelnika Zagreba, i donedavno direktorica zagrebačke Čistoće, a smijenjena je nedavno sa funkcije nakon promjene vlasti.

Očito da je Dodik odlučio da posao uređenja TV UNA povjeri starim zagrebačkim prijateljima, i nimalo mu ne smeta što su bračni par Lovrečki izraziti hrvatski nacionalisti koji cijepaju Ugovore o radu sa radnicima Srbima ako ga slučajno potpišu ćirilicom, bez obzira što je Marina rođena kao Srpkinja prije nego je otišla u Zagreb.

Činjenica da porodična firma ima jaku centralu i sjedište u Zagrebu, da se tamo ulaže veliki novac, još je jedna potvrda mojih tvrdnji da je Dodik prije svega hrvatski igrač koga kontroliše Zagreb, i gdje ima jake konekcije i veze, a da glumljenje srbende i lažni izlivi srpstva u javnosti imaju za cilj da sakriju tragove i manipulišu naivnim kako bi se prikrio i lakše odradio tajni zadatak urušavanja Srpske.

U medijski projekat uložen je ogroman novac, a Kapital je detaljno pisao i istraživao kako je TV UNA povezana sa Prointerom i Infiniti grupom, u kojoj je po riječima Milorada Dodika njegov sin Igor angažovan kao savjetnik ili konsultant.

Jasno da se ovaj medijski projekat, kao i Alternativna televizija, koju je kupio Prointer, indirektno finansira novcem građana i poreskih obveznika Republike Srpske, koji pune budžet i račune javnih preduzeća, a onda se dogovorenim i namještenim tenderima Prointeru za kratko vrijeme nabaci nevjerovatnih 160 miliona maraka.

 

Nebojša Vukanović