palpal

Џеки Чен се ишетао преко бункера поред Хотела Нар, ујутро сви детаљи бјекства

Данас сам био са Загом и екипом Листе за правду и ред  у Невесињу, па сам тек по повратку, по мраку, снимио мјесто бјекства требињског Џекија Чена, који није скочио са 12 метара висине, како тврди управник Зоран Миладиновић, већ се лагано спустио преко громобрана и бункера са јужне стране затвора, гдје нема стражара, поред хотела Нар и куће Спасојевића. Ујутро доносим експлозивно све детаље да лица мјеста, а ко је одговоран за бјекство и куда је Џеки  Q. O. С. побјегао погледајте у видео прилогу који сам испред Окружног затвора снимио вечерас.

Управник Окружног затвора Зоран Миладиновић није желио да се јабу на телефон и одговори на питања, а свима нама вријеђа интелигенцију изјавом како је Кинез скочио са зида високог 12 метара, како је изјавио за РТРС, јер је Сергеј Бубка свјетски рекордер скоком од 6,1 метар са мотком, и Кинез није гума и да је скочио да висине од 12 метара, како каже управник, завршим би на ортопедији или мртвачници.

По правилима, у кругу затвора гдје шетају притвореници мора физички бити полицајац који надзире њихово кретање, а посебно се мора водити рачуна да не би што узео из круга, јер ту може постоји „штек“. Кроз исти круг у различито вријеме шетају и осуђена лица и они се не смији сусретати.

Полицајац који мора обавезно да надзире кретање притвореног лица припада локално-спроводној служби. Осим њега, који се налази на лицу мјеста, надзор над шетњом врши и путем видео-надзора дежурни затвора. По свему судећи нико није био поред Кинеза, јер се не би могао попети уз громобран, нити је вршен надзор, јер би се алармирала околна стража и бјекство би било спријечено.

Ово све показује да је Кинез једноставно пуштен да буде сам на шетњи, док су они били унутар притвора. Сваки немушти покушај правдања управника нема никаквог оправдања јер се споља налазе и наоружани полицајци који могу употријебити оружје у оваквим ситуацијама. Другим ријечима, да су они примијетили да бјежи затвореника имали би довољо времена да узбуне полицајце споља да могу адекватно реаговати.

Око затвора се налази и ограда, која може да донекле скрати вријеме бјекства. Све ово говори да га нико није надзирао, имао је довољно времена да се попење и прескочи преко ограде, гдје су га вјероватно чекали сарадници.

Питање на које треба да одговори управник Миладиновић је како је Кинез знао гдје и куда треба да бјежи, како су направљени бројни кардинални пропусти и да ли је неко добро награђен да омогући бјекство? Због овог скандала треба све провјерити, одмах смијенити управника Миладиновића, који је најодговорнији, али и помоћника министра Пера Дуњића званог „Мистер Коверат“ који сноси одговорност за анархију и пропусте јер јер на сличан начин недавно побјегао педофил из Основног суда у Бањалуци.

Ујутро више детаља ..

 

Небојша Вукановић