palpal

Дубока дипломатија и Митар Мирић!?

Наша Влада има живе дипломатске активности, о чему свједочи и предстојећа посјета Милорада Додика и Жељке Цвијановић Њемачкој. Милорад и Жељка неће нажалост разговарати са Ангелом нити посјетити Бундестаг, већ ће у суботу вече са Митром Мирићем наступити на Завичајној вечери у Штутгарту, које организује Представништво Републике Српске у Њемачкој!? У недостатку било каквих других активности и резултата рада, тзв „Представништво РС у Њемачкој“ организује забавно вече са уживо музиком за наше људе, а у позивници је посебно наглашено да је улаз бесплатан, па се очекује велики број гостију јер је Митар Мирић јако популаран међу нашим гастабајтерима.

Шеф Представништва Републике Српске у Штутгарту Мићо Ћетковић уредно је упутио позивнице свим нашим Удружењима и најавио госте, Милета, Митра и Жељку, и сигурно је да наше људе очекује лудо и незаборавно вече. Ћетковић је свјестан да наш тандем „лидера“ Жељка и Додик нема ама баш никакав углед међу нашим људима, па је одлучио да „одријеши кесу“ и доведе популарног Митра Мирића како би се напунио објекат. Нема сумње да ће се Миле и Митар грабити за микрофон, а недоумица је само хоће ли Жељка пустити глас уз неку мелодију, или ће само уз осмјех аплаудирати Митру и Милету, и тврдити како Додик има љепши глас и боље пјева!? Додик жели да добије који глас међу нашим гастајбајтерима, па незванично из Палате републике већ данима одјекују мелодије „Не може нам нико ништа“, „Ово је моја кућа“ и „Црвено обуци да слути на радост“, а предсједник уз пратњу вјежба наступ како би Митра Мирића оставио у сјенци!?                                                                  

Очекује се да међу гостима буде и неколико агената БНД-а, јер је Њемачка за разлику од нас озбиљна држава, па ако Миле буде бриљирао постоји могућност да га и Ангела  Меркел позове да чује глас нашег Славуја из Мрчајеваца.

Након скандала са „селфијима“ испред Бијеле куће и грубим обманама са Трамповим позивницама из трећег реда, због којих нам се смијао и збијао шале цијели свијет, мислио сам да нема даље и дубље, али изгледа да не постоји граница и дно дна за наше „лидере“.  Никада нико у скоријој прошлости нас није овако срамотио и понижавао како то успјешно већ деценијама раде наше недостојне „Вође“, које се умјесто као прави и достојанствени државници често понашају као дворске луде, и не бирају средства само да дођу до неког гласа и јефтиног поена. 

Умјесто да Представништва у Републици Српској покушавају успставити привредну сарадњу и оправдати силне милионе које троше, они по Додиковом налогу организују Забавне вечери како би наш предсједник имао прилику да напусти државу и неког посјети. Јадно, тужно и биједно, да бједније не може бити.

На крају биће јако занимљиво видјети хоће ли Синиша М. путовати у Њемачку и правити извјештај, и да ли ће гледаоце РТРС-а обавјестити како су се Жељка и Додик састали са важним људима и привредницима у Њемачкој и договорили разне пројекте! Биће права штета ако у Њемачку не отпутује министар Клокић, јер је он прави кловн самом својомм појавом, те ако Жељку и Додика традиционално не дочека будући владика Франкфуртски и цијеле Њемачке.

 

 

небојша Вукановић