palpal

Drskost bez granica

Ljudska drskost i bezobrazluk često nemaju granice. Umjesto da građanima uputi izvinjenje zbog neispunjenih obećanja, brojnih laži i prevara,  beskrupulozni manipulator Laki Lučijano Petrović pokušava na druge da prebaci odgovornost za svoje obmane i zlodjela. Odbornik, poslanik, gradonačelnik, rukovodilac HET-a i gen-sek vladajuće stranke još samo nije bio vladika u Hercegovini, ali su mu sve te funkcije malo, i traži još vlast u BiH i funkciju generalnog sekretara Ujedinjenih nacija kako bi nešto počeo da radi. Slušajući trebinjskog Lakija Lučijana, stiče se utisak da sam ja krivac što on laže i neispunjava obećanja.

Neposredno pred lokalne izbore Laki i Nešo Kružnica počeli su svečano radove na obnovi puta Trebinje – Ljubinje, a Luka je obećao da se mašine Hercegovina-puteva neće zaustaviti do Stoca i Federacije. Čim su u ponedeljak glasovi prebrojani radovi su naprasno obustavljeni, a beskrupulozni prevarant sada pokušava da za svoje podle prevare prebaci odgovornost na srpske predstavnike u Sarajevu. Koliki treba biti nesoj i izopačen um pa na takvu podvalu pomisliti, a ne to još javno izjaviti, ne trepnuvši?

Podmukli licemjer obara sve granice beskrupuloznosti, jer i laici znaju da je izgradnja i održavanje putne infrastrukture na nivou entiteta i Puteva Srpske. Akcize koje su na silu povećali pobratimi SNSD, HDZ i SDA, prevashodno treba da se koriste za gradnju autoputeva, i Petrović  sad pokušava upornim ponavljanjem laži Hercegovce ponovo dovede u zabludu. Borba protiv povećanja akciza je bila borba protiv nove pljačke naroda, a uzimanje 80 miliona kredita, za koje se ovih dana zadužila Vlada Srpske, govori da je povećanje akciza bilo uzaludno.

Od Lakija smo navikli da laže, i ovakve sramne izjave nisu ništa novo. Ružno je što u obmani naroda učestvuju i pojedini mediji koji  neprofesionalno i nekritički prenose laži iako su svjesni da Petrović grubo manipuliše i obmanjuje javnost.

Vrlo je moguće da će Laki uskoro mene optužiti i da sam kriv za 24 miliona gubitka u HET-u, krah Nikole Tesle Šnajdera i pljačke Dragana Vučetića, ugašeni aerodrom, propast Trebinje-resorta, Novoteksa, Neimarstva, industrije i stotine drugih neisunjenih obećanja SNSD-a. Bitanga je na lažima i prevarama dobila brojne funkcije, i nadati se da Hercegovci više neće nasjedati na spletke, laži i podvale velikog manipulatora.