palpal

Дритан ухапсио и Брана Мићуновића

Да се у Црној Гори дешавају велике промјене показује и управо објављена вијест да је у Будви ухапшен Брано Мићуновић, некрунусани краљ црногорског подземља и врло близак сарадник црногорског предсједника Мила Ђукановића. Са Мићуновичем ухапшени су његови тјелохранитељи те заплијењено оружје. Имајући у виду моћ Брана Мићуновића, ово хапшење одјекнуло је као да је ухапшен сам Мило Ђукановић, јер они који познају консталацију снага знају да је много већа храброст и одлучност потребна да се ухапси Брано него сам Мило Ђукановић.

У јавности се говорило да тзв „комите“  планирају вечерас на Бадњу вече и Божић да направе инциденте испред Цетињског манастира, нешто слично Божићном устанку из 1919. године, па је ово хапшење можда и са тим повезано јер је Брано био присутан на окупљању „комита“ на Цетињу прошле године.

Дритан Абазовић, Здравко Кривокапић и Алекса Бечић показују одлучност и храброст да направе велики радикалан заокрет, из корјена мијењају систем и треба им одати признање и поштовање за храбре потезе које вуку, а сгурно је да ће хапшење и дешавања у Црној Гори изазвати реакције у цијелом региону.

 

Небојша Вукановић