palpal

Dritan uhapsio i Brana Mićunovića

Da se u Crnoj Gori dešavaju velike promjene pokazuje i upravo objavljena vijest da je u Budvi uhapšen Brano Mićunović, nekrunusani kralj crnogorskog podzemlja i vrlo blizak saradnik crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića. Sa Mićunovičem uhapšeni su njegovi tjelohranitelji te zaplijenjeno oružje. Imajući u vidu moć Brana Mićunovića, ovo hapšenje odjeknulo je kao da je uhapšen sam Milo Đukanović, jer oni koji poznaju konstalaciju snaga znaju da je mnogo veća hrabrost i odlučnost potrebna da se uhapsi Brano nego sam Milo Đukanović.

U javnosti se govorilo da tzv „komite“  planiraju večeras na Badnju veče i Božić da naprave incidente ispred Cetinjskog manastira, nešto slično Božićnom ustanku iz 1919. godine, pa je ovo hapšenje možda i sa tim povezano jer je Brano bio prisutan na okupljanju „komita“ na Cetinju prošle godine.

Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić pokazuju odlučnost i hrabrost da naprave veliki radikalan zaokret, iz korjena mijenjaju sistem i treba im odati priznanje i poštovanje za hrabre poteze koje vuku, a sgurno je da će hapšenje i dešavanja u Crnoj Gori izazvati reakcije u cijelom regionu.

 

Nebojša Vukanović