palpal

Drašković potvrdio tužiocima – Vukan me nije reketirao

Predsjednik koncerna „Svislajn“ i osnivač Udruženja privrede i građana Trebinja Rodoljub Drašković potvrdio je policijskim inspektorima i tužiocu Okružnog tužilaštva u Trebinju da ga Nebojša Vukanović nikada nije reketirao, tražio i pokušao da iznudi novac. Drašković je dana 22.5.2020. godine u prostorijama Poslovnog centra u Gradu sunca dao službenu izjavu policijskim službenicima i izjavio da ga Nebojša Vukanović nikada nije reketirao i da on nikada u tom pravcu nije davao nikakva saopštenja, ali da jesu sindikat i Upravni odbor kompanije kada su iz „čista mira“ počeli napadi na njega od strane Nebojše Vukanovića.

Nakon ove izjave Okružno tužilaštvo u Trebinju je donijelo Naredbu o nesprovođenju istrage po prijavi koju je podnio Nebojša Vukanović protiv sebe nakon izjave Rodoljuba Draškovića i UO UGIP-a o navodnom reketiranju hercegovačkog kneza i stavila tačku na lažne optužbe i konstrukcije.

Vrlo je važno zbog javnosti da je Drašković potvrdio da njemu i ostalim privrednicima iz Udruženja privrednika Hercegovine Nebojša Vukanović nikada nije tražio novac. Bilo bi dobro da Tužilaštvo i policija na isti način sprovedu istragu i sasluša Iliju Tamindžiju kako bi se napokon razbila fama i utvrdilo ko su ti famozni ljudi koji navodno finansiraju Nebojšu Vukanovića, o kojima bez ijednog imena i dokaza kao pokvarena ploča priča više od  godinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a da nikad nije rekao nijedno ime o svojim navodnim saznanjima, što je jasan pokazatelj sramnih podvala i pokušaj manipulacije javnosti.

 

Nebojša Vukanović