palpal

Драшко мора поништити Грађевинску дозволу за Синема сити

Напокон је неки суд на овим просторима донио праведну и коректну одлуку, која је донесена у складу са одредбама закона, у интересу народа, државе и друштва а не појединаца, тајкуна и моћника. Обрадовала ме је вијест да је Уставни суд Републике Српске прихватио Апелацију грађана и станара који се противе изградње облакодера Синема сити у центру Бањалуке, на мјесту бившег Кина Козара. Вјерујем да су протести грађана и скретање пажње јавности дали допринос да се донесе оваква одлука.

Још прошле године сам писао о томе, јавно упозоравао и добронамјеро предложио градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу да треба искористити све могућности, од испитивања поријекла новца до политичке корупције и трговине интереса приликом усвајања Регулационих планова, да не попусти притисцима и не изда грађевинску дозволу за Синема сити и друге локације док се не исцрпе све могућности.

Сада, после одлуке Уставног суда Републике Српске градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић треба да поништи Рјешење о грађевинској дозволи за Синема сити, које је претходно потписао а да није сачекао да се заврше судски поступци, и тако спријечи да почну радови, јер је то једина праведна и рационална одлука.

Прочитајте у цјелости Одлуку Уставног суда Републике Српске..

 

Небојша Вукановић