palpal

Drama u Tesliću – borba da Mafija ne pokrade izbore

Više stotina građana Teslića okupilo se u centru grada, ispred zgrade Zavoda za zapošljavanje gdje je sjedište Izborne komisijnj, kako bi spriječili beskrupulozan pokušaj pljačke i prekrajanja volje građana. Dr Miličević uspio je sam da potuče režim u Tesliću, sa više od 4 000 glasova razlike, ali Bogdanićeva izborna Komisija pokušava da zamijeni vreće, podmetne falsifikovane Zapisnike sa Biračkih mjesta, i uz pomoć glasova iz inostranstva opozove načelnika Miličevića.

    Protest građana je miran, nema nikakvih incidenata, ali Teslićani ne dozvoljavaju brutalnu krađu i otimačinu. Koliko je sraman pokušaj krađe govori podatak sa Biračkog mjesta u Očaušu, gdje je glasalo 531 mještana, od čega je protiv opoziva bilo 279, za 251, i jedan nevažeći gls . U preravljenim vrećama, koje su zamijenili tokom transporta od sela Očauš do centra Teslića,  napisano je da je 509 građana glasalo za opoziv, 2 su bila nevažeća, a niko nije navodno glasao protiv opoziva, da dr Miličević ostane načelnik.  

 

U kojoj to državi za 7 sati ne mogu da se prebroje i utvrde rezultati lokalnih izbora u jednoj opštini, na kojim je glasalo manje od 17 000 građana?  Sramna dešavanja i pokušaji beskrupulozne pljačke, kakvi se ne mogu vidjeti ni u Africi, govore u kakvom društvu i državi živimo, ali i koliko su validni rezultati oktobarskih Opštih izbora. Svaka čast Teslićanima, koji nisu izdali načelnika i suprotstavili se nasilju i Mafiji , ali i pokazali spremnost i hrabrost da protestvuju cijelu noć kako bi odbranili izraženu volju naroda.

 

Nebojša Vukanović