palpal

Драма у Теслићу – борба да Мафија не покраде изборе

Више стотина грађана Теслића окупило се у центру града, испред зграде Завода за запошљавање гдје је сједиште Изборне комисијњ, како би спријечили бескрупулозан покушај пљачке и прекрајања воље грађана. Др Миличевић успио је сам да потуче режим у Теслићу, са више од 4 000 гласова разлике, али Богданићева изборна Комисија покушава да замијени вреће, подметне фалсификоване Записнике са Бирачких мјеста, и уз помоћ гласова из иностранства опозове начелника Миличевића.

    Протест грађана је миран, нема никаквих инцидената, али Теслићани не дозвољавају бруталну крађу и отимачину. Колико је сраман покушај крађе говори податак са Бирачког мјеста у Очаушу, гдје је гласало 531 мјештана, од чега је против опозива било 279, за 251, и један неважећи глс . У прерављеним врећама, које су замијенили током транспорта од села Очауш до центра Теслића,  написано је да је 509 грађана гласало за опозив, 2 су била неважећа, а нико није наводно гласао против опозива, да др Миличевић остане начелник.  

 

У којој то држави за 7 сати не могу да се преброје и утврде резултати локалних избора у једној општини, на којим је гласало мање од 17 000 грађана?  Срамна дешавања и покушаји бескрупулозне пљачке, какви се не могу видјети ни у Африци, говоре у каквом друштву и држави живимо, али и колико су валидни резултати октобарских Општих избора. Свака част Теслићанима, који нису издали начелника и супротставили се насиљу и Мафији , али и показали спремност и храброст да протествују цијелу ноћ како би одбранили изражену вољу народа.

 

Небојша Вукановић