palpal

Dr Čihorić iz Švajcarske poručio Miku Ćuriću – SRAM VAS BILO, odlazite sa funkcije

Ugledni doktor Nikola Čihorić, Trebinjac koji već dugi niz godina radi kao ljekar u prestižnom Univerzitetskom kliničkom centru u Bernu u Švajcarskoj, oglasio se povodom nezakonite odluke gradonačelnika Trebinja Mirka dr Ćurića i gradskih vlasti da javno objave spisak ljudi koji su u izolaciji i javno, veoma oštrim tonom, poručio da je sramota to što vlasti rade, da bi svi odgovorni trebali biti smijenjeni i udaljeni sa posla zbog necivilizacijskog gesta. Objavu dr Čihorića prenosim u cjelosti.

 

Ovo je jedna od najsramotnijih i najgorih svari koje je moj grad Trebinje mogao da uradi.
Sram vas bilo. Neodgovornu i ili zlonamjernu osobu/osobe sa nedostatkom ljudske svijesti koje su pokrenule ovu inicijativu treba procesuirati po važećim pravnim normama o zaštiti ličnosti i ljudskih prava i zbog hitnosti situacije udajiti sa radnog mijesta odmah.

Sve ostale u nizu, koji su objavili ovaj spisak, a bili su dužni, da znaju da je tako nešto nenormalno, van civilizacijskih pravila, da neljudski pojedince izlože potencijalnom javnom progonu takodje treba tužiti. Žurnalizam nije „copy/paste“ sa jednog sajta na drugi nego se prvo preispitaju informacije prije nego stanu iza njih i tako sudjeluju u „žigosanju“ pojedinaca.

Barem nama Srbima bi trebalo da bude jasno čemu vode spiskovi i javne objave ljudi. Sram da vas bude.

Narušioci zakona o izolaciji / karantinu (ako ga ima) bi takođe trebali da budu shodno zakonu kažnjeni i izdvojeni iz društva.

Ne ponavljajte istoriju punu ljudske gluposti nego se dozovite pameti.

S, poštovanjem

Dr. Nikola Čihorić