palpal

Додиков савјетник Марко Шукало ухапшен због кокаина и екстазија

Савјетник Милорада Додика и члан Кабинета српског члана Предсједништва БиХ Марко Шукало, са више особа, лишен је слободе синоћ у кафићу-пицерији „Код Брке“ у центру Бањалуке, због посједовања тешких дрога, кокаина и екстазија.

Интервентна полиција и припадници МУП-а Републике Српске синоћ су извршили рацију, те током претреса код Шукала пронашли дрогу, коакин и екстази, након чега је ухапшен и приведен у Полицијску управу Бањалука, те након саслушања предат дужурном судији Основних суда у Бањалуци на даље поступање.

Шукало је на саслушању у полицију, а потом и дежурном судији, изјавио да је дрога намијењена за шмркање и лично кориштење а не препродају, да је овисник који шмрче кокаин и пије екстази, након чега му је написана прекршајна пријава и нема кривичне одговорности јер није диловао и продавао дрогу.

Поред Матка Шукала ухапшени су и његови пријатељи, код којих је такође пронађена дрога, али нису јавне личности и нису познати јавности. Додик и његови сарадници бијесни су на Шукала због најновијег скандала и невјероватне афере, те су учиничи све да се случај заташка и да информација о хапшењу савјетника не дође у јавност.

Марко Шукало је Додиков савјетник који је постао познат јавности након што је недавно објавио видео порнографски снимак на коме води љубав и снима себе током чина, након чега је награђем и чак је, као кум храма, добио орден од свештеника Српске православне цркве, што је невиђени скандал.

Остаје да се види са ким је све Шукало шмркао кокаин и екстази у Кабинету српског члана Предсједништва БиХ, и да ли ће и након овог невјероватног скандала остати да савјетује Додика.

Очекујем да се о свему огласи суд, Полиција и МУП Српске, те да саопште вишњ детаља о овом скандалу. Било би нормално да након свега Додик поднесе оставку, јер је невјероватно да је његов најближи сарадник наркоман, да упути извињење јавноати и повуче се са свих функција и јавног живота, те појасни како је овисника одабрао да му буде савјетник и да ли још неко у Кабинету шмрчњ кокаин, екстази или неки другу дрогу.

Затраажио сам, путем „твитера“ коментар на овај скандал од портпарола СНСДа Раша Ковачевића и чим добијем одговор пренијећу га у цјелости..

 

Небојша Вукановић