palpal

Dodik u Minsku imao tri male i jednu veliku nuždu

Režimski dvorski mediji, prije svega RTRS, SRNA i tajkunska ATV, u stopu prate svaki pokret Milorada Dodika, posebno tokom rijetkih posjeta i odlazaka u inostranstvo. Odlazak Laktašenka kod pobratima autokrate Lukašenka dobio je veliki publicitet i nevjerovatno veliku pažnju, a režimski novinari udvorice svakih 10-ak minuta su obavještavali naciju o svakom njegovom pokretu. Tako su nas zasuli vijestima kako se Dodik rukovao i u nekoj kafani sastao sa Vučićevom kontraverznom ministrom sporta Vanjom Udovičićem, pa sa svojim omiljenim džudistom Nemanjom Majdovim, kome osim novaca i daje vladin avion da se vozika po svijetu..

Dodik se srdačno u loži stadiona zagrlio sa ruskim premijerom Medvedevom, pa je tobože napustio ložu kada se pojavila reprezentacija Kosova. Potom je posjetio Nacionalnu biblioteku Rusije i sa Vučićem obišao gradilište u Minsku njihovog omiljenog dvorskog tajkuna i neimara Bogoljuba Karića.

Potom su nas udvorice obavjestile kako je lažni otac nacije posjetio Fabriku MAZ, vozio autobus, ali ne naglasivši da je opomašao pobratima Erdogana, pa potom prisustvovao ceremoniji otvaranja sportskih igara, razgovarao sa Lukašenkom..

Na kraju od silnog posla, premoreni dvorski novinari i mediji zaboravili su da obavjeste naciju o još nekim važnim stvarima. Dodik je imao tri male i jednu veliku nuždu, te je zbog vrućine i visokih temperstura izbacio iz menija meso i pečenje a povećao konzumaciju voća, salate, sladoleda i hladnih napitaka.. Pritisak je takođe dobar, a prije puta i povratka Otac nacije se naspavao, kako bi odmah nakon slijetanja mogao nastaviti sa državničkim obavezama.

 

Nebojša Vukanović