palpal

Dodik stiže u Trebinje u izviđanje i da miri zavađene frakcije

  Nakon incidenta koji se dogodio prije dva dana, šef režima dolazi u Trebinje da iz prve ruke čuje od načelnika Policijske uprave Siniše Lakete šta se dogodilo u incidentu, u kome je učestvovao njegov savjetnik za bezbjednost Mirko Okuka. Cijeli svita na čelu sa Laketom, od 16 časova je već spremna za doček i olupila su bašti hotela „Platani“, a uskoro bi iz Laktaša trebao sletiti helikopter.

Iako je trebinjska Žandarmerija munjevitom intervenciojom reagovala i otela službeni pištolj Okuki, o čemu postoji zapisnik, ipak sve je zataškano a Okuka neće biti krivično gonjen. Da je u pitanju neko drugi, a ne Dodikov savjetnik, a posebno njegov politički protivnik, vrlo izvjesno da bi odluka tužioca bila drugačija.

U trebinjskom SNSD-u je veoma burno, rejting je u stalnom padu, mnogo je nezadovoljstva radom Crne Trojke Luka Lučiano Petrović – Ilija Tamindžija – Ćurić dr Mirko, koja vuče sve konce, i Dodik je došao da umiri ratove frakcija, a uskoro se mogu očekivati i krupne kadrovske promjene, jer su svjesni debakla naredne godine šanse nervoza uvukla u redov vladajućih.

 

Nebojša Vukanović