palpal

Dodik na fabričkim podešavanjima zabija nož u leđa Rusiji i Putinu

Od početka krize i rata u Ukrajini vidljiv je novi veliki zaokret u politici Milorada Dodika i SNSD-a, potpuna promjena kursa, okretanja lista i vraćanja na fabrička podešavanja. Dodik se juče sastao sa novim američkim ambasadorom u BiH i dobio jasne instrukcije, a pravdanje o tome kako su pričali o izvornom Dejtonu su priče za malu djecu, jer je jasno da je svima, ali prije svega Americi, Rusija i Ukrajina u žiži interesovanja i da se žestoko lobira da se Rusija izoluje!

Dodik se godinama, pred svake izbore, slikao sa Putinom i Lavrovim, igrao na tu kartu i zloupotrebljavao emocije građana Srpske i tradicionalnu bliskost sa Rusijom kako bi dobijao političke poene i izbore, ali se u ključnom trenutku distancirao od Rusije i Putina, ponovo vratio na fabrička podešavanja i zabio nož u leđa tradicionalnom savezniku.

Kao kukavica pobjegao sa sjednice Predsjedništva BiH, poslao svojim potpisom 2019. godine Svena Alkalaja za ambasadora BiH u Ujedinjenim nacijama, i ništa nije uradio da spriječi glasanje BiH protiv Rusije u UN-u!

Pogledajte skupštinsku raspravu i duel sa Mazalicom oko spoljne politike, i zašto SNSD nema jasan odgovor za zabijanje noža u leđa Rusiji?