palpal

Đorđe Vučinić o novim pritiscima režima u Trebinju

Želeći da potpuno uguše opoziciju i svaki otpor nasilju i anarhiji, ostave protivnike bez bilo kakvih prihoda, a istovremeno režim uzima milione iz javnih preduzeća, gradske  vlasti u Trebinju ranije su ukinule plaćanje odborničke anaknade, osim za penzionere i nezaposlene, a sada žele da ukinu naknadu i za 4 odbornika koji imaju pravo da skroman dodatak. Niko se ne bori, ne žrtvuje i ne sukobljava sa moćnicima zbog par stotina maraka prihoda, ali je nevjerovatno koliko su vlasti spremne daleko da odu u gušenju opozicije i demokratije.

Ovo je samo jedan u nizu primjera zloupotrebe vlasti,  pokušaja uništavanja političkog sistema, uvođenja jednoumlje, gušenja slobode i demokratije. Ne znači za nezaposlene odbornike ništa 400 maraka mjesečno, ali je sramno da vlast želi i to da im otme i ostavi opoziciju i bez simboličnih prihoda, prestavljajući se lažno kao neke štediše i racionalni na tuđem džepu, a onda sa druge strane bahato troše milione narodnog novca na gluposti i sulude projekte ne polažući nikom račune.

Pogledajte prvo reagovanje Đorđa Vučinića, šefa Kluba odbornika za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja, na novu sramnu Odluku Ćurić dr Mika i SNSD-a, a svakako će bir više detalja u utorak kada bi trebali da dođu materijalu za novu sjednicu Skupštine grada, zakazana za početak februara.