palpal

Ђокићу намакнута омча око врата!?

Сукоби иза кулиса у Социјалистичкој партији Републике Српске полако достижу врхунац, а све је извјеснија смјена и детронизација Петра др Ђокића. Преруписавање је извршено, а већа група социјалиста, окупљена око предсједника Извршног одбора СПРС Слободана Протића, покушава да намакне омчу око врата предсједнику странке и смијени га са свих функција. Незадовољство је кулминирало јер је Ђокић приватизовао странку, из дана у дан излазе нове афере у јавност, рејтинг социјалиста је раван нули, а свима у странци је досадила борба његових љубавница за функције и кадровска политика која се води преко кревета.

Ђокић од доласка на чело социјалиста скида главу сваком ко мало одскочи, јер се боји да ће га способнији угрозити, и зато жели да буде вјечити „велики“ предсједник мале партије. Ситна варалица која краде импулсе, за шта је већ праводнажно осуђен казном затвора, има фалисификовану лажну диплому, и годинама се са њом провлачио све док није откривен. Након афере и понижавања у Народној скупштини Српске, Ђокић одлази у Београд код Миће Јовановића, који му издаје лажну диплому из 1991. године, и то из Лондона (иако та *фирма* и правно лице није регистрована као школска установа). Лажни оф-шор професор уплаћује себи бруто плате, крије радну књижицу, свом возачу даје концесије на градњу хидроцентрала, сина поставља за директора Поште, своје „блиске“ сараднице распоређује и кадрира по институцијама, а о његовим злоупотребама и скандалима би се могла снимити серија..

Чим неко у Партији мало одскочи бива уклоњен, а примјера је много, од  Живка Радишића, Драгутина Илића, покојног Здравка Kрсмамовића, Саше Чудића, Миленка Савановића.. То потврђује невјероватан податак да у периоду од како је Петар др Ђокић дошао на чело Партије ниједан посланик нити министар није обновио мандат!?

Сада се поново осјећа веома угрожен и рањив, посебно након демаскирања у јавности и Скупштини, а за елиминацију су спремни они којих се највише прибојава, Слободан Протић из Лакташа, Горан Селак из Бањалуке, Срђан Тодоровић из Добоја…

Осим у Партији, Ђокић има још пуно озбиљних противника који желе да га уклоне. На руку му никако не иде анимозитет Александра Вучића, јер је својим потезима убо прстом у око у интересе Србије и Вучића око ХЕ Бук Бијела, вјетро парка Трусина, енерегетског сектора… Вучић је недавно на састанку са Вишковићем отворено тражио да Петар Ђокић буде смијењен и уклоњен из Владе! Вишковић је у мају покушао да га одстрани због бројних афера и тегова који све вуку на дно, али се повукао јер није имао подршку шефа Милорада Додика, и не жели поново да се понижава иако би оф-шор професору  видио леђа.

Правосудне институције и полиција Србије, БиХ и Српске су завршиле истраге око малверзација са Вуком Хамовићем и ЕФТ у ТЕ Станари, те других  незаконитих концесија. Чашу жучи и незадовољства прелелило је Ђокићево потписивање Уговора за вјетроелектрану Гребак без сагласности Министарства за просторно уређење и Правобранилаштва РС, и то са Миралемом Чампаром, за кога постоје информације да је био припадник злогласног одреда ЕЛ Муџахедин. Вишковићево залагање да  Ђокић оде из Владе др Перица је недавно прокоментарисао како му диспечер и шеф возног парка не може ништа, позивајући се на заштиту Додика, што је додатно разљутило тзв *премијера*.

Милорад Додик га је сво вријеме штитио, али ствари су отишле предалако, посебно након Вучићевог иступа те малверзација за које Додик није знао и није узео свој дио, па је Петар др Ђокић на танком леду. На јесен би могло доћи до његове смјене, а уколико правна држава бар мало заживи и функционише, а власт одигра представу како се бори против корупције, Ђокић би брзо могао да буде стални гост код свог партијског друга Горана Селака. Материјала и доказа има за најмање три доживотне робије.

 

Небојша Вукановић