palpal

Đokić kontra Dodika – priznao Inckov zakon i genocid

Dodik Zadru, Đokić Šibeniku!? Da u vladajućoj koaliciji ništa ne štima, da se ne zna ko pije a ko plaća, ne postoji nikakva jasna politika, strategija i stavovi, pokazuje i sinošnje gostovanje Londonskog đaka Petra dr Đokića u emisiji Telering kod Mate Bitange Đakovića.

I dok Dodik i njegovi satrapi iz SNSD-a mjesecima pričaju kako treba poništiti i staviti van snage tzv. Inckov zakon, blokiraju pa pod pritiskom deblokiraju rad Parlamentarne skupštine i Savjeta ministara BiH, sa druge strane njihov koalicioni partner Đokić podržava sporni zakon, javno priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid.

To je sinoć javno i veoma jasno priznao i izjavio u emisiji Telering, što možete provjeriti na linku ispod:

Pokoj duši svim nedužnim žrtvama, svako ko je učestvovao u prljavim poslovima i počinio treba da odgovara, treba poštovati svaku nedužnu žrtvu i treba sa poštovanjem govoriti o osjetljivim ratnim temama, ali bi 26 godina nakon rata ekonomske i životne teme, a ne ratne, trebalo da budu u žiži interesovanja javnosti. Ipak, čudno je kako koalicioni partneri imaju potpuno suprotne stavove o temama i pitanjima koje su oni sami nametnuli kao ključne u javnosti.

Pred nama je Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, ako je vlast ponovo ne odloži pod pritiskom stranaca, i sigurno je da će biti više nego zanimljiva. Jasan je cilj Dodika da pokušava da ublaži nezadovoljstvo javnosti, jer je ponovo prevario građane i svakom je jasno da od najavljenog vraćanja nadležnosti, Vojske Republike Srpske, Carina i Granične policije Republike Srpske, i sada nekakve „informacije“ treba da posluže kao smokvin list da pokušaju prikriti izjavu.

Biće zanimljivo vidjeti kakva je Dodikova reakcija na izjave Đokić dr Petra u Teleringu, i kakav će nastup dogovoriti do Posebne sjednice, jer je možda sve dogovorena igra i signali koji se šalju strancima pokazujući lojalnost, odanost i kooperativnost.

 

Nebojša Vukanović