palpal

Detalji bratske saradnje SDA – SNSD u Milićima

I dok sa jedne strane SNSD godinama izvodi predstave kako su veliki protivnici SDA, Bakira Izetbegovića i probosanske politike, na terenu je potpuno drugačija situacija. Iako su na Posebnoj sjednici Narodne skupštine o Deklaraciji SDA tvrdili da će raskinuti sve lokalne koalicije sa SDA širom Srpske, saradnja nikada nije bila jača. To potvrđuje i primjer iz Milića.

Skupština opštine Milići izašla je u susret odborniku SDA Muratu Abdiću, dobitniku zlatnog ljiljana Armije BiH, i pristala da mu proda opštinsko zemljište na kome je nelegalno „greškom“ sagradio objekat. Na poslednjoj sjednici SO Milići donisena je Odluka o prodaji uzurpiranog opštinskog zemljišta Abdiću.

Murat je nakon uspješnog glasanja na sjednicu donio tepsiju baklave i počastio kolege kako bi po starom dobrom običaju prelili dobro obavljen posao.

Odbornik Skupštine opštine Milići Ljubiša Pantić čudi se ponašanju odbornika vladajuće većine, koji su se sladili baklavama, jer je Avdić bio osumnjičen da je kao pripadnik jedinice Nasera Orića izvršio napad na selo Sadice, kada je mučki ubijen veliki broj srpskih civila, između ostalog i rođeni brat načelnika opštine Momir Lazarević,  koji je izašao Muratu u susret. Avdić je bio osumnjičen da je sa Naserom komandovao i učestvovao u masakru srpskih civila u Kravicima i drugim selima oko Bratunca i Srebrenice ali nikada nije odgovarao za počinjene zločine već postao uvaženi odbornik zbog korupcije i izdaje.

 

Nebojša Vukanović