palpal

DEMOS uzvraća udarac SNSD-u – put Luke Petrovića od 128-ce do milionera

Predsjednik Gradskog odbora Čubrilovićevog DEMOS-a u Trebinju Slaviša Janković objavio je zanimljivo pismo, koje prenosim u cjelosti, u kome govori o naglom usponu Luke Petrovića od siromašnog, stidljivog i povučenog mladića, koji je do prije 10-ak godina vozio staru plavu „128-cu“ na rezervi, sa litrom benzina u gepeku, obilazio osiguravajuće kuće tražeći popust da produži registraciju, do multi-milionera, osionog i bahatog, koji maltretira, prijeti, ucjenjuje, iznuđuje…

Pročitajte pismo Slaviše Jankovića, koje prenosim u cjelosti, i status koji je objavio na društvenim mrežama.. DEMOS i SNSD su koalicioni partneri u Trebinju, kao i u cijeloj Republici Srpskoj, a kada „partneri“ ovako pišu jedni o drugima onda je jasno kakvo je stanje unutra ali i u cijelom društvu.

 

Ako je istorija učiteljica života,onda nas dosadašnje iskustvo naših predaka uči da je najsvrsihodniji metod održanja političara na vlasti Putinizam.Svaki drugi postupak kroz istoriju bio je mučan i bolan.Što bi rekao naš narod proveli su se ko bos po trnju.
U pitanju je postupak koji je ruski predsjednik primijenio u svojoj zemlji.Pozvao je oligarhe-političare da vrate pola od imovine koju su zloupotrebom svog položaja oteli od svog naroda.Pola odmah vratiti,a za drugo pola koje u tom trenutku mogu zadržati donijeće se odluka.
Kad bi se ovaj metod primijenio na naše napaćene i poštene političare ovo društvo bi u startu doživjelo procvat.Ako je samo jedan vrijedni kolekcionar sakupio toliko željenih papirusa,postavlja se pitanje. Zašto će mu?
Zamislite samo jednog takvog skorojevića .U stvari ne morate ga zamišljati jer živi tu među nama.Do prije desetak godina je vozio popularnu „128„ sa litrom benzina u gepeku.Obilazio bi više puta osiguravajuće kuće da vidi da li ima popusta a samo nakon desetak god. vozi uglednu firmu.Sve je isto samo su se gabariti promijenili.Gepek je postao mnogo,mnogo veći i u njega bi mogli, stati svi budžeti Hercegovine. Međutim, zaboravio je na flašu benzina.
On nikada nije čuo za priču o bogatašu i Lazaru.Preporučujemo mu je od srca.Nisam siguran kako bi reagovali njegovi roditelji,a siuran sam da od njih ne bi imao blagoslov za to što radi.Pokoj im duši.Vjerovao sam da kruška ne pada daleko od stabla,jer su mu roditelji bili čestiti i pošteni,živjeli su u znoju lica svog.Koliko se kruška daleko otkotrljala i pod čijim stablom se trenutno nalazi možete samo naslutiti.
Propast sa njim je blizu ,a spasa nam nema.Ako se čovjek po djelima poznaje onda iza njega trava ne raste.
Generacije i generacije poslije nas su uništene.Ono što su naši očevi stvorili ljudska pohlepa je dokrajčila.Na zapadu je to bila prvobitna akumulacija kapitala.Naziv za pljačkanje države.Kako kaže naš narod kad se sit prejede teško svima.
Pohlepa,grabežljivost,samoljublje, jama bez dna nema cijenu.Gazi po svaku cijenu,samo da se dođe do prve milijarde.Da dobro ste čuli.Milioni su bili prošlost.
Žao mi ga je jer je izgubio vječnost ili u nju ne vjeruje.
Mudri grčki Epikur mu poručuje da se bogatstvo ne mjeri materijalnim vrijednostima koje čovjek posjeduje već čašću koju je stekao“.
Molićemo se da ga Gospod vrati sa njegovog puta propasti.Jer šta vrijedi čovjeku da sav svijet zadobije ako dušu svoju izgubi.