palpal

Декани и продане душе у одбрани Оца нације

У Бањалуци је Служба окупила сво људство и технику из области правних наука, подобне адвокате, из Србије и Републике Српске, као и пробране професоре и декане да збију редове у борби за одбрану лажног Оца нације. Са гађењем сам гледао улизице како се додворају Додику, лију крокодилске сузе за судским процесом и његовом тешком судбином, великог народног страдалника јадничка, тобоже страхују за исход судског процеса те чекају неко намјештење, синекуру и привилегију.

Посебно је међу људством и техником било занимљиво видјети декане оба јавна Правна факултета у Републици Српској који имају све мање студената у Бањалуци и Палама, али то их не брине као судбина Оца нације.

Жељко Мирјанић је стари и провјерени кадар Партије, који је био посланик, обављао многе дужности и давно показао оданост и лојалност Вођи и његовом накарадном систему, његово појављивање није никакво изненађење али ми је пуно занимљивији његов „колега“ из Источног Сарајева, декан Правног факултета на Палама Горан Марковић.

Он је оснивач и предсједник Радничко-комунистичке партије Босне и Херцеговине, чије је сједиште у Бијељини, његовом родном граду, по убјеђењу љевичар који се борио тобоже против националиста, тензија и подјела, за једнакост и радничка права.

Посебно је био активан 2014. године на грађанским протестима и пленумима када је у Сарајеву, после паљења парламента, био велики борац за мултикултуранлост и грађанску комунистичку државу, држао запаљиве говоре о радничким правима, пониженим и гладним грађанима који су жртва лажних националиста и корумпираних политичара на власти, о чдму сам већ писао и објавио видео прилог о надахнутој ватреној бесједи у Сарајеву.

Велики лажни комуниста и борац за радничка права Горан Марковић претворио се из троцкисте у ухљеба и улизицу власти, и чим је почашћен функцијом декана и осјетио сласти власти окренуо плочу, почео да брани Додика, газећи све оно што је раније говорио. Умјесто приче о људским правима, правди, социјалној неједнакости, положају радника сад се сва борба о прича свела да се што дубље улиже Узурпатору, каже што он воли чути, те збуњује студенте и народ, саботира отпор и праведна борба.

Нажалост није једини већ је овакво снисходљиво неакадемско понашање постало правило а Марковић један у низу интелектуалних моралних амеба и политичких проститутки који је погазио себе, своје принципе и ставове, издао и професију и народ и земљу за мало ћара и шаку сребрењака.

Од другарице деканице Перић Ромић, Предрага Ћеранића, до Жељка Мирјанића, Гордана Марковића до Марка Ђога, који је добро уновчио „независни“ кандидатуру за начелника Пала 2020. године, постао декан и велепосједник, о чијем ћу бешчашћу ускоро писати, већина интелектуалаца, част часним изузетцима, или ћути или отворено за привилегије подржава режим који нас разара систематски до последњег атома и постаје саучесник у пропадању, иде линијом мањег отпора и све их појединачно треба истјерати на чистац и свијетло дана, како њихово бешчашће и колаборација са Мафијом не би прошла незапажено.

Детаљније о овој теми у видео прилогу..

 

Небојша Вукановић