palpal

Dan u Brodu povodom 28 godina od oslobođenja grada

U noći sa 6-og na 7-mi oktobar 1992. godine pripadnici više jedinica iz Slavonije,  jake snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća odbrane povukle su se preko mosta u Slavonski Brod, a nakon pola godine okupacije Bosanski Brod, kako se tada zvao, je oslobođen. Pod komandom slavnog pukovnika Slavka Lisice Vojska Republike Srpske krenula je 2-og oktobra 1992. godine iz Podnovlja i okoline Doboja u operaciju oslobađanja Broda i dijelova Posavine, potiskivanja Hrvatske vojske preko Save, a posle 4 dana teških borbi i velikih žrtava akcija je uspješno okončana.

Skupa sa poslanicima iz Narodne skupštine Republike Srpske Jelenom Trivić, Zoranom Vidićem i Draškom Stanivukovićem, danas sam prisustvovao pomenu poginulim borcima, položio vijence na spomenik generalu Slavku Lisici i palim borcima u Otadžbinskom ratu iz Broda i okolnih mjesta, te posjetio Spomen sobu poginulim boracs i prostorije BORS-a u Brodu.

 

Zoran Vidić je kandidat opozicije za načelnika Broda, oko sebe okupio je ekipu mladih i obrazovanih ljudi, sa kojima sam imao priliku da razgovaram. Zoran Vidić je dobar čovjek iskrenih namjera, jedan od najboljih kandidata opozicije na predstojećim lokalnim izborima i siguran sam da će njegovi sugrađani to prepoznati, cijeniti njegov rad i karakter, i da će od kraja godine Brod dobiti novog načelnika i lokalnu administraciju koja će napraviti zaokret, zaustaviti iseljavanje i negativne tendencije.

 

Nebojša Vukanović