palpal

Ћурић тајно продаје градско земљиште у Требињу преко Козарског вјесника?

Звучи за рубрику вјеровали или не вијест о продаји градског земљишта у Требињу коју је огласио градоначелник Ћурић др Мирко. Оглас о продаји земљишта објављен је у Козарском вјеснику, новини која периодично излази у Приједору.

Према мојим сазнањима, одмах по изласку из штампе мистериозна особа је купила цијели, иначе скроман тираж, Козарског вјесника, а може се претпоставити да је то урађено да циљем да се прикрије продаја градског земљишта у Требињу, а како би се посао реализовао са особом блиском властима са којом је све унапријед договорено.

Због чега градоначелник Ћурић и град Требиње није објавио оглас у локалној новини Гласу Требиња, већ на другом крају Републике Српске, и да ли се ради о злоупотреби, намјештању и кривичном дјелу злоупотребе положаја? Ово су само нека од питања на која би Ћурић требало да одговори, те одмах поништи овај оглас и распише нови који би се објавио у Радио и Гласу Требиња, те локалним порталима, а спреман сам бесплатно да објавим све огласе градске администрације како би све било транспарентно и сви могли да виде огласе.

За крај информација да је у Козарском вјеснику објављена продаја путем лицитације 4 парцеле површине неколико хиљада квадратних метара а почетна цијена је 180 КМ по м2. Очекујем да се Ћурић одмах данас јавно огласи поводом објаве и намјештања огласа у Козарском вјеснику, и појасни јавности о чему се ради.

 

Небојша Вукановић