palpal

Čudo neviđeno – narod srećan kada ga varaju i prave budalama

Nekoliko dana pred izbore mehanizacija je stigla u Ulicu Žane Markus u Trebinju, radilo se i gradilo na sve strane, bez odmora i čekanja. Ulica je nasuta tamponom i pijeskom, spremna za asfaltiranje, ali čim su izbori prošli u ponedeljak su mašine i kamionu nestali, a asfalt se čeka. Pitanje je hoće li doći prije kiša, koje će odnijeti tampon i podlogu..

Ovo je izrazito „crveno“ naselje i ulica u kojoj vladajuća stranka ima snažno uporište, većina mještana su pristalice i vjerni glasači vladajuće stranke, pa su zbog toga strpljivi i sretni što ih vlast uporno obmanjuje, od izbora do izbora, što asfalt, most i pristojan put do kuće čekaju godinama. Dobar neki narod, rekao bi Petar Božović u genijalnom filmu „U ime naroda“ kada glumi lik bahatog načelnika UDBE.

Pogledajte video o ulici i sretnim mještanima, koji su zadovoljni jer ih lažu i varaju, i saznajte ko je bila hrabra heroina Žana Markus. Možda prilog natjera gradske vlasti da vrate mašine i ispune obećanje dato vjernim podanicima..