palpal

Crvene varnice i niski udarci

Radikal međ trebinjskim SNSD-ovcima, odbornik Igor Vujović zvani Ses, ponovo javno provocira koalicione partnere, druga Ćapu i trebinjske socijaliste. Drugovi na vlasti, koja se suštinski gotovo nije promijenila od 1980. do 2021. godine, pažljivo  već 41 godinu održavaju mali park i ruže posađene u obliku broja 88, koje simbolišu broj godina života maršala i druga Tita.

U svom visoko akademskom, sada već i jasno prepoznatljivom stilu, drug Ses je biranim riječima opisao kako je često sa uživanjem navodnjavao ruže i park vršeći malu nuždu, te pozvao drugove da uskoro organizuju i novu veliku akciju đubrenja Titovih ruža! Nije prošlo puno vremena, Ses je krenuo sa riječi na djela. Mnogo je lakše ispuštati fekalije u virtuelnom svijetu nego u stvarnosti, kontaminirati internet i društvene mreže, pa je Ses ubrzo i obavio virtuelnu veliku nuždu, sve sa slikom druga Tita i porukom za komuniste.

Nestašni Drug Ses često svojim istupima iskače iz kolosjeka kao da nije svjestan gdje se nalazi. Bio je mali pa se možda ne sjeća, ili je svjesno zbog ličnog interesa, posla i funkcije zaboravio kako je predsjedniku njegove Partije smrdio tamjan i kako se hvalio da ne slavi slavu, uz poruku da oni što slave treba idu SDS a ne kod njega.

Može biti da je Ses politički podjeljena ličnost, u duši četnik i ultranacionalista koji je stavio petokraku na glavu, ušao u Komitet i uzeo crvenu partijsku knjižicu zbog posla i privilegija, ali ipak bi trebao da povede računa. Ne samo da svojim istupima izazive varnice između ideološke braće podjeljene u dvije ideološki identične crvene Partije, SNSD i SPS, već primitivizmom kontaminira javni prostor i kao odbornik šalje lošu poruku mladima.

Ovo nije prvi put da drug Ses Vujović javno provocira koalicione partnere socijaliste. Tako je prošle godine, neposredno pred lokalne izbore, neprimjereno psovao mrtvog oca drugu Ćapi, predsjedniku Gradskog odbora Socijalističke partije u Trebinju. Ćapa je lani nekako istrpio niske udarce i nestašluke kolege Sesa, jer je i on kao mladi i nestašni skojevac iz KPJ i SKOJ-a kratko bio prešao u radikale vojvode Voje Šešelja, pa se vratio na pravu stranu čim su se crveni i Partija vratili na vlast. Pitanje je hoće li sada moći da se suzdrži i istrpi napade sa leđa, jer se udari na druga Tita mnogo teže trpe od napada na porodicu, kod onih pravovjernih i provjerenih članova Partije.

Pitanje je zašto ćute Ćapa i socijalisti, ali i zašto ćuti drug Luka, gen-sek Partije koji je obnovio ploču i petokraku u svom selu Zagora, ponosan što su njegovi osnovali prvi odbor i Komitet Komunističke partije za Južnu Hercegovinu na Trebinjskim brdima, nakon čega je došlo do čuvenih lijevih skretanja i bratoubilačkog stradanja nedužnih srpskih domaćina, Draškovića, Drapića, Kovača, Kraljevića…

Drug Tito obično je tačka spajanja, a samo ponekad, kad neki mladi, neiskusni i nedovoljno upućeni članovi Partije i Komiteta poput druga Sesa malo iskoče, dođe do trzavica i varnica, ali sve će se brzo smiriti i doći na svoje mjesto, jer interesi, poslovi, funkcije i tenderi brzo i lako pomire lažne komuniste, jer kad bi se Tito vratio i vidio šta se događa sigurno bi rekao bi da su oni „kulaci“ i „domaćini“ koje je pobio po dolasku na vlast bili skromni podvižnici kakvi su njegovi potomci i nasljednici, djeca komunizma.

 

Nebojša Vukanović