palpal

Čoma Diploma nezakonito imenovan za direktora HET-a – ekskluzivno pročitajte presudu!

Tročlano vijeće Okružnog suda u Trebinju, u sastavu Bojan Stević, Duško Popić i predsjednik Milosav Pikula, potvrdilo je presudu Osnovnog suda u Trebinju i pravosnažno utvrdilo da je Slobodan Čomić, predsjednik Opštinskog odbora SPS-a u Bileći, nezakonito imenovan na funkciju izvršnog direktora za finansije Hidroelektrana na Trebišnjici. Sud je utvrdio da je Nadzorni odbor HET-a nezakonito imenovao Čomića, jer je predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Bileća, a član 11 Zakona o javnim preduzećima zabranjuje da se za rukovodioca imenuje neko ko obavlja izvršnu funkciju u stranci!

Da paradoks bude veći, spor protiv HET-a pokrenuo je Ljubo Vuković, takođe izvršni direktor i član Uprave HET-a, inače takođe visoki funkcioner SNSD-a i brat narodnog poslanika Radovana Vukovića, a nezakonito je imenovan na funkciju jer se kao predsjednik Skupštine opštine Bileća nalazio u klasičnom sukobu interesa.

Ljubo je nezadovoljan jer je zbog politike i dijeljenja kolača sa Socijalističkom partijom Petra Đokića podijeljen njegov resor, jer je godinama bio izvršni direktor HET-a za finansijske i pravne poslove, a ova presuda bi mogla pokrenuti lavinu jer je na desetine i stotine direktora koji su na sličan način nezakonito imenovani na funkciju. Luka Petrović je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje i generalni sekretar vladajuće Partije, i morao bi na isti način biti smijenjen sa funkcije jer je nezakonito imenovan!

Čoma Diploma ima spornu diplomu privatnog fakulteta, a bio je hapšen u akciji SIPE zbog falsifikovanja diplome i dolumenata, nakon čega je i dobio nadimak Čoma Diploma!

Pročitajte u cjelosti presudu na 5 strana Okružnog suda u Trebinju.

 

Nebojša Vukanović