palpal

Čojstvo i odbrana od provokatora

Kako bi spriječili provokacije, spletke i udbaška podmetanja Milove Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, stare UDBE koja je preimenovana u ANB, veliki broj građana Pljevalja, Podgorice, Bijelog Polja i drugih crnogorskih gradova, organizovao je patrole i dežurstva oko džamija tokom cijele noći kao bi spriječili da udbaši i provokatori nešto podmetnu, razbiju, napišu i izazovu neki incident.

Kada Policija Crne Gore, koju preko direktora Veljovića i ministra Bošnjaka Mevludina Nuhodžića kontroliše Milo Đukanović, ne želi da otkrije ko su provokatori koji namjerno izazivaju incidente jer režim stoji iza njih, građani, uglavnom Srbi koji su učestvovali u litijama, su se organizovali da brane džamije i muslimanske svetinje kao što su mjesecima branili srpske i pravoslavne svetinje od nasilja i pokušaja otimanja.

To je ono čojstvo o kome je pisao Marko Miljanov da treba braniti druge od sebe. Režim je u panici, čelnici se boje istraga, hapšenja i oduzimanja imovine, pa na sve načine pokušava da izazove nerede i incidente, o čemu svjedoči i pucnjava u Nikšiću u kojoj je jedna osoba ranjena. ANB je organizovao da jedan mladić puca pištoljem u drugog, koji nosi crnogorsku zastavu i psuje mu srpsku majku, a radi se o provokatorima koji su sve ranije organizovali i dogovorili sa ciljem da se podignu tenzije.

Ne treba dati bilo kakav povod i nasjedati na provokacije, treba poslušati Krivokapića, Carevića, Medojevića i sve nas ostale koji smo pozivali na mir i suzdržanost, treba  biti miran i pribran dok novi parlament ne izabere novu Vladu Crne Gore, a onda da krene institucionalna demontaža korumpiranog sistema i Mafije, koja će, nadam se, biti primjer i uzor kako treba raditi i ostalim zemljama u regionu.

 

Nebojša Vukanović