palpal

CIK BiH po našem Prigovoru provjerava Pologoša i NDP

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar i članovi CIK-a prihvatili su i uzeli u razmatranje Prigovor koji je podnijela Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića protiv GO NDP Trebinje i kandidata Zorana Pologoša zbog sumnji da su krivotvorili potpis i zloupotrijebili lične podatke osoba za glasanje iz inostranstva. Prijavu smo podnijeli 24.11.2020. godine, prije brojanja i objave glasova iz inostranstva, i na vrijeme upozorili institucije, i kao u slučaju sa mobilnim i kovid timom unaprijed upozorili kakva se krađa i zloupotreba sprema.

CIK BiH traži izjašnjenje po Prigovoru od GO NDP i Pologoša, a uvjeren sam da će glasovi biti poništeni jer je svima jasno da se radi o klasičnoj zloupotrebi i izbornom inženjeringu, zbog kojeg bi pojedinci trebali i krivično da odgovaraju. Nemoguće je da neka stranka i lista, koja je imala svega 2% glasova na redovnim Biračkim mjestima, dobije 60%. glasova iz inostranstva, posebno imajući u vidu da sam ja kao nezavisni kandidat 2012. godine u Trebinju dobio 75% glasova iz inostranstva, kada je isti Pologoš bio kandidat NDP-a za odbornika i imao svega par procenata glasova.

Očekujemo da institucije rade svoj posao, ne samo ponište lažne glasove u vrećama već i krivično procesuiraju i utvrde odgovornosti pojedinaca.

 

Nebojša Vukanović