palpal

Četvorica mladića pretučena u Podgorici – o akcizama i Deklaraciji Kantona Sarajevo

Veća grupa nasilnika, vjerovatno „Varvara“, navijača Budućnosti, napala je na ulici i pretukla u Podgorici četvoricu mladića iz Trebinja, bez ikakvog povoda, koji si došli u glavni grad Crne Gore da gledaju košarkaški meč između Partizana i Studentskog centra. Napad se dogodio prije nekoliko dana, a mladićima iz Trebinja, koji nisu imali nikakva navijačka obilježja, namenjene su teške tjelesne povrede, po glave, tijelu i ekstremitetima, zbog čega su bili zbrinuti u Urgentnom centru Kliničkog centra Podgorica.

Grupa od dvaesetak napadača, vjerovatno navijačke grupe „Varvari“ bliske DPS-u, mladićima iz Trebinja prije napada psovali srpsku majku, a potom ih napali palicama, teleskopima, čekićima i bakljama ispred Sportske dvorane i Stanice policije, intervencija podgoričke policije, koja je reagovala profesionalno i pohapsila nasilnike, spriječila je da se dogodi veća tragedija.

Otac jednog od napadnutih mladića danas me je obavjestila o ovom incidentu, o kome se u javnosti gotovo ništa ne zna, a nažalost imao je nacionalističku pozadinu i bolesnu mržnju prema srpskom narodu. Sve ovo što se dešava, uz učestale napade na Srbe na Kosovu i Metohiji, posledica se tenzija, napetosti i diskursa u javnosti.

Pogledajte video kolumnu o napadu na navijače, kao i spornoj Deklaraciji o tri prsta Kantona Sarajevo te neuspješnom pokušaju ukidanja akciza i novim blokadama SNSD-a.

 

Nebojša Vukanović