palpal

Ćamil pokazatelj da Dodik sve bolje sluša, još samo da raskine sa Bakirom

Već sedam dana Dodik odlično sluša šta mu govorim i prihvata gotovo svaki prijedlog i sugestiju. Tako je odustao od avantura i radikalnih koraka, najave disolucije u BiH pa šta bude, ličnog povlačenja iz institucija umjesto sudija i tužilaca, prekida saradnje sa OHR-om, pa juče do najave smjene Ćamila Durakovića sa mjesta predsjednika Skupštine opštine Srebrenica, na koju je izabran upravo glasovima odbornika SNSD-a.

Samo par sati nakon prijedloga da smijeni Durakovića, član Predsjedništva BiH ponovo me je poslušao i najavio da će Ćamil biti smijenjen na prvoj narednoj sjendici SO Srebrenica.

Dodik me sve bolje sluša, i primjetno je da se blago popravlja posljednjih dana, da je popravio i ublažio retoriku, djeluje smireniji i stabilniji. Juče sam mu na Skupštini rekao da ću ga i dalje savjetovati javno i pro-bono, te predložio da smanji troškove države, otpusti Pera Simića, Biljanu Bokić, Radovana Kovačevića i ostale fiktivne savjetnike koji godinama primaju velike sinekure, samo se ulizuju i dodvoravaju Dodiku a ne smiju da ga upozore na skandale i greške i obuzdaju kad gubi kontrolu nad sobom.

 

Na kraju, samo jedno me Dodik nije poslušao, nije raskinuo vezu sa Bakirom i koaliciju sa SDA, čak ni u vrijeme ovakve krize, što pokazuje koliko su među njima jake, čvrste i neraskidive veze.

 

Nebojša Vukanović