palpal

Bura kod Đokića, Tubin se naljutio jer je Čavić nosilac kompenzacije

Sinoć je bilo veoma burno na sjednici Izvršnog odbora Socijalističke partije, održane u Banjaluci, jer je mala bara sa malo funkcija a apetiti papaka i preletača preveliki, što izaziva veliko nezadovoljstvo „starih“ članova i funkcionera SP-a.

Prevrtljivi Đokica ranije je obećao da će Nevjerni Milan JuTjubin biti nosilac Kompenzacione liste SP-a, pa je sinoć veoma burno reagovao nakon što je Londonski đak najavio da će nakon „fuzije“ sa pokojnim NDP-om prvu kompenzaciju dobiti Dragan Čavić. Dodik je, na poslednjem sastanku „vladajuće koalicije“ dao naređenje da se SP i pokojni NDP ujedine i skupa pokušaju preći cenzus, jer su istraživanja pokazala da su trenutno na nivou statističke greške.

Tubin je iznerviran i razočaran, i pitanje je da li će ga Đokić umiriti nekim drugim obećanjem i funkcijom, ili će ponovo doći sidro i nakon SDS-a, SPS-a i SP-a okončati poslanički mandat u nekom četvrtom klubu i stranci vladajuće koalicije.  Rehabilitovana povratnica, drugarica Andrea Dorić, izašla je srećna sa sastanka jer joj je obećano da će uskoro, kao vrsni stručnjak za saobraćaj, biti imenovana za izvršnog direktora za pravne poslove Puteva Srpske.

I bivši direktor i grobar Željeznica Srpske Slavko Gligorić, koji je iz DNS-a i Izvornog PDP-a 1900 u finišu mandata skončao u Socijalističkoj partiji, dobio je obećanje da će, iako penzioner, nezakonito biti imenovan na neku od direktorskih funkcija u Željeznicama Srpske, jer je sve dopušteno, pa i grubo gaženje zakona, kako bi se opstalo na vlasti i funkcijama.

U Socijalističkoj partiji je kao u kotlu, vrvi nezadovoljstvo i sukob između starih članova i pridošlica, papaka koji su preletili pred kraj mandata i sada traže sinekure, funkcije, nosioce lista i kompenzacione mandate. Đokić pokušava da obećanjima, novcima i funkcijama umiri nezadovoljstvo, prije svega starih članova koji su ogorčeni ponašanjem Đokića i rukovodstva, a ostaje da se vidi da li će prenapregnuti  crveni kotao da pukne do početka izbora.

 

Nebojša Vukanović