palpal

БРУКА марионете Милојка Спаића – нова Влада Црне Горе састављена у њемачкој и америчкој амбасади

Да су балканске државице настале распадом Југославије само провизоријуми и колоније које контролишу странци и амбасаде, показује избор нове Владе Црне Горе мандатара и будућег премијера Милојка Спаића.

Мјесецима након избора трају турбуленције и превирања ко ће бити странке које ће чинити скупштинску већину, а да је кључна улога странаца показује писмо Спаићу које је упутио њемачки амбасадор у Подгорици Петер Фелтен.

 

У  писму које је упућено прије 15 дана шаље се порука како Савезна Република Њемачка очекује да у новој Влади не буду странке које нису имале ставове и погледе о НАТО-у и Европској Унији као Њемачка, или у преводу да се не треба правити внову Владу са коалицијом За будућност Црне Горе и Демократским фронтом, као носиоцем коалиције.

 

Иако се њемачки амбасадор у Подгорици покушао опрати и тврдити да документ није оригиналан, иако је на њему његов потпис, печат и мњморандум Амбасаде Савезне Републике Њемачке, вријеме га је најбоље демантовало, јер је Спаић послушао инструкције запада.

Прије Фетела сличну изјаву и поруку Милојку Спаићу и Покрету Европа дад послала је и америчка амбасадорка у Црној Гори Јуди Рисинг Рајнке, такође истичући како сматра да Демократски фронт и коалиција За будућност Црне Горе не треба имати министара у Влади.

Тужно је на што је спала Црна Гора и друге земље региона, и тужно је гледати како власти, премијери, предсједници и министри, не слушају народ и не подносе њему рачуне, већ странцима и својим менторима, који су им пред изборе дали мало пара и подршке, а сад морају да их слушају.

Спаић је предложио нову већину без ДФ-а и странака које представљају српски народ, а Владу би требао да формира са странкама које су биле у коалицији са Милом Ђукановићем, што представља издају грађана. Наравно да сам подржавао Милатовића и Спаића, да се сруши Милов режим, али овакво понашање и претварање у фигуре и мариинете страних амбасада је за сваку осуду. Надам се да ће се напокон на Балкану изњедрити политичке структуре које неће бити таоци и мариинете запада већ ће се ослањати искључиво на народ, да ће радити на економском опоравку, заистављају исељавања народа и приватизације националних ресурса, нормализације односа и помирењу, које ће регион направити трајно стабилним, а да ће марионете бити презрене од народа и завршити на сметњишту историје, гдје им је и мјесто.

 

Небојша Вукановић