palpal

BRUKA i veliki skandal, Hrvatica u delegaciji na Svesrpskom saboru ali nije pozvan niti dobrodošao niko iz opozicije

Da je Nenad Stevandić neviđena sramna pojava na domaćoj političkoj sceni, i nevjerovatno beskrupulozno političko đubre, bez imali časti, obraza i ljudskosti, govori i delegacija Narodne skupštine Republike Srpe koju je formirao za posjetu Beogradu i učećše na Saboru Srbije i Republike Srpske, koji treba da se održi u subotu 8.6.2024. godine.

Pored njega u delegaciju za učešće na „Svesrpskom Saboru“ imenovao je Hrvaticu Anju Ljubojević, te šefa Kluba Igora Žunića, ispred SNSD-a, Petka Rankića, potpredsjednik Narodne skupštine Srpske i poslanika Socijalističke partije Petra Đokića, te Milana Trninića, iz svoje stranke Ujedinjena Srpska, koja je u Gazi raspadanja, i generalnog sekretara Borana Bosančića, kadra DEMOS-a. Iako se poziva na neko „svesrpsko jedinstvo“, u delegaciji Narodne skupštine Republike Srpske nema nijedan predstavnik i narodni poslanik iz opozicije!

Ovo je novi veliki skandal, jedan u nizu sramnih poteza Nenada Stevandića i režima, jer je jasno da je ovo uradio u dogovoru sa Miloradom Dodikom, ali dobiće adekvatan odgovor i reakciju kakvu zaslužuju, a javnost u Srbiji će o svemu biti obavještena.

Činjenica da se nekakav Sabor i velike odluke koje treba da se donesu najavljuju mjesecima, a da je na kraju sve u skladu sa poslovicom tresla se gora rodio se miš, da se sve radi na vrat na nos kako bi vlast pokušala da dobije jeftine populističke poene, da nema nikakvih pripremljenih dokumenata i da se dva dana prije početka Sabora ne zna ni gdje se održava, ko je pozvan i ko treba da prisustvuje, govori o neozbiljnosti organizatora.

Na kraju se svelo, sudeći prema Protokolu koji je uputio Stevandić, na moleban, koktel i centralni događaj – nastup kulturno-umjetničkih društava. Ako je nastup kulturno-umjetničkih društava i nekog ansambla vrhunac dugonajavljivanog Svesrpskog sabora onda je svaki komentar suvišan.

 

Iz inata ću otići u Beograd, naravno ne da budem dekor niti učestvujem u farsi od Sabora na koji nismo pozvani niti dobrodošli, već da bi Stevandiću, Dodiku i ostalim dao do znanja da nama ne trebaju vodiči do bi došli, niti mogu da nas spriječe da dođemo do Beograda i Srbije, ali za svoje sramne poteze moraju da snose političke posledice i budu spremni za adekvatan odgovor.

 

Nebojša Vukanović