palpal

Borci žestoko odgovorili na uvrede i poniženja gradonačelnika Ćurića

Danas je održana konferencija za novinare članova Predsjedništva boračke organizacije grada Trebinja, na kojoj su žestoko odgovorili na uvrede i napade gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, koje je iznio prije dva dana na konferenciji za novinare.

Ćurić je napao Nebojšu Milišića da je dobio 200 maraka jednokratne pomoći od Boračke organizacije Trebinja, a predsjednik Gradske boračke organizacije Dejan Bodiroga pojasnio je da se radi o skromnoj refundaciji i pomoći pokojnom Miodragu Jahuri.

Pokojnog Jahuru, Bog da mu dušu prosti, Luka Petrović je ostavio bez posla 2016. godine kad je došao na vlast,  demobilisani borac koji je godinama živio teško i na ivici izvršio je samoubistvo u oktobru prošle godine.

Vrlo emotivno Nebojša Milišić i Pero Vukalović odgovorili su na niske udarce i sramne neosnovane uvrede gradonačelnika Ćurića, koji bi trebao položiti račune kako troši gradski novac.

Borci smatraju da se dezerteri u cijeloj Republici Srpskoj svete demobilisanim borcima, i brane im da imaju svoje mišljenje i bave se politikom. Nemoralne su zloupotrebe i nepotizam gradonačelnika Ćurića.

Već duže vremena sijevaju varnice između gradskih vlasti i čelnika Boračke organizacije Republike Srpske, a razlog je nepoštovanje dogovora o zapošljavanju prioritetnih ugroženih boraca jer su Luka Petrović i Mirko Ćurić prevarili borce i izigrali postignuti dogovor.

 

Nebojša Vukanović