palpal

Борци Требињске бригаде против скупа у Бањалуци, траже поштовање институција и одлука Народне скупштине РС

Преносим у цјелости Саопштење које је вечерас, након ванредне сједнице Предсједништва, јавности послала Градска борачка организација Требиња.

 

На ванредној сједници Предсједништва Градске борачке организације Требиња, одржаној 19-ог априла 2022 године, у просторијама ГБО Требиње са почетком у 19.30 часова, једногласно је усвојен следећи

З а к љ у ч а к:

– ГБО Требиње неће учествовати у најављеном протесту под називом „Слобода“ који је на прједлог ГБО Приједор без одлуке Предсједништва БОРС заказао господин Александар Савић, Предсједник предсједништва БОРС. Сматрамо да нема мандат за такве поступке.

ГБО Требиње оштро осуђује мјере које је донио високи представник Шмит, који није именован у Савјету безбједности Уједињених нација, да би користио Бонска овлашћења и сматрамо да такве одлуке само штете миру на подручју БиХ.
Имовина Републике Српске је имовина народа који у њој живи и нико други нема право да са њом располаже, а посебно да се у то право мјеша неко који је у ову земљу дошао да за астрономску плату преправља законе које доноси Народна слупштина Републике Српске.

Протест који је најављен је плод управо оних политичких партија које су водећи погрешну политику дуги низ година и довели Републику Српску у ситуацију у каквој јесмо. Слажемо се потпуно да борачка популација треба протествовати због много чега, а посебно због одлука Народне скупштине Републике Српске, које сами не поштујемо па како да очекујемо да нам их поштују неки странци.

Они који не спроводе одлуке Народне скупштине Републике Српске треба да се повуку са политичке сцене, они који су од бораца направили социјалну категорију треба да дају оставке на своје функције. Данас нам не треба њихова подршка око протеста, посљедњу прилику да покажу како разумију борце су имали на недавној Посебној сједници Наросне скупштине када су могли да гласају за заједно донешене закључке са борачким организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата. Та подршка је значила нама који смо за ову земљу дали своју младост, дјелове тијела а многи и своје животе.

Господо, нисте то учинили јер мало ко од вас разумије проблеме борачке популације. Мишљења смо да достојанство борца морамо чувати ми, борци, јер ви који сте на власти то не радите. Јесте ли некад помислили да се захвалите на удобним фотељама, платама, свим привилегијама које имате да је за њих неко крварио. Сад, кад су вам уздрмане те исте фотеље, сјетисте се бораца.


Што се тиче наше Републике Српске, ми смо и данас спремни за њу дати своје животе, бранити је свим својим бићем. Питамо се ко је то од вас спреман, мало ко, знамо то.

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ

ГБО Требиње