palpal

Borci Trebinjske brigade protiv skupa u Banjaluci, traže poštovanje institucija i odluka Narodne skupštine RS

Prenosim u cjelosti Saopštenje koje je večeras, nakon vanredne sjednice Predsjedništva, javnosti poslala Gradska boračka organizacija Trebinja.

 

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva Gradske boračke organizacije Trebinja, održanoj 19-og aprila 2022 godine, u prostorijama GBO Trebinje sa početkom u 19.30 časova, jednoglasno je usvojen sledeći

Z a k lj u č a k:

– GBO Trebinje neće učestvovati u najavljenom protestu pod nazivom „Sloboda“ koji je na prjedlog GBO Prijedor bez odluke Predsjedništva BORS zakazao gospodin Aleksandar Savić, Predsjednik predsjedništva BORS. Smatramo da nema mandat za takve postupke.

GBO Trebinje oštro osuđuje mjere koje je donio visoki predstavnik Šmit, koji nije imenovan u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, da bi koristio Bonska ovlašćenja i smatramo da takve odluke samo štete miru na području BiH.
Imovina Republike Srpske je imovina naroda koji u njoj živi i niko drugi nema pravo da sa njom raspolaže, a posebno da se u to pravo mješa neko koji je u ovu zemlju došao da za astronomsku platu prepravlja zakone koje donosi Narodna slupština Republike Srpske.

Protest koji je najavljen je plod upravo onih političkih partija koje su vodeći pogrešnu politiku dugi niz godina i doveli Republiku Srpsku u situaciju u kakvoj jesmo. Slažemo se potpuno da boračka populacija treba protestvovati zbog mnogo čega, a posebno zbog odluka Narodne skupštine Republike Srpske, koje sami ne poštujemo pa kako da očekujemo da nam ih poštuju neki stranci.

Oni koji ne sprovode odluke Narodne skupštine Republike Srpske treba da se povuku sa političke scene, oni koji su od boraca napravili socijalnu kategoriju treba da daju ostavke na svoje funkcije. Danas nam ne treba njihova podrška oko protesta, posljednju priliku da pokažu kako razumiju borce su imali na nedavnoj Posebnoj sjednici Narosne skupštine kada su mogli da glasaju za zajedno donešene zaključke sa boračkim organizacijama proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata. Ta podrška je značila nama koji smo za ovu zemlju dali svoju mladost, djelove tijela a mnogi i svoje živote.

Gospodo, niste to učinili jer malo ko od vas razumije probleme boračke populacije. Mišljenja smo da dostojanstvo borca moramo čuvati mi, borci, jer vi koji ste na vlasti to ne radite. Jeste li nekad pomislili da se zahvalite na udobnim foteljama, platama, svim privilegijama koje imate da je za njih neko krvario. Sad, kad su vam uzdrmane te iste fotelje, sjetiste se boraca.


Što se tiče naše Republike Srpske, mi smo i danas spremni za nju dati svoje živote, braniti je svim svojim bićem. Pitamo se ko je to od vas spreman, malo ko, znamo to.

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU

GBO Trebinje