palpal

Borci spriječili deložaciju majke poginulog saborca

Grupa od 20-ak saboraca okupila se jutros u Banjaluci, u Ulici Skendera Kulenovića, kako bi spriječila Sudsku policiju da izvrši deložaciju majke poginulog saborca Vojske Republike Srpske, koja živi sama. Njen sin jedinac poginuo je aprila 1995. godine na Vlašiću, posle toga joj je preminuo i njen suprug, i ona je ostala sama da živi u stanu koji je dobila davne 1966. godine  od Željeznica Jugoslavije, u kojima je radio njen suprug.

Starica nije otkupila stan posle rata i pogibije sina, a čelnici Željeznica Republike Srpske su pokrenuli sudski spor da im se vrati stan, koji su dali na korištenje svom radniku prije 56 godina. Sud je donio Rješenje da se starica u 89-oj godini deložira iz stana u kome živi skoro 6 decenija, i na taj način majka poginulog borca bi završila na ulici.

Veliki  BRUKA i sramota Republike Srpske, sudova, sudija  i čelnika Željeznica Srpske koji su uništili firmu i ostavili desetine miliona maraka neplaćenih dugova a sada žele da otimaju stan u imovinu koju su dali na korištenje davne 1966. godine.

Pogledajte video prilog i izjave saboraca, te odlazak pripadnika MUP-a Srpske i Sudkse policije, koji su bili korektni i nisu željeli na silu da vrše deložaciju.

 

Nebojša Vukanović