palpal

Borci osudili prijetnje i sramno ponašanje gradonačelnika Trebinja

 

Prenosim u cjelosti Saopštenje Boračke organizacije istočne Hercegovine koja je osudila sramno i neprimjereno ponašanje gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i prijetnje koje je u mafijaškom stilu uputio članu Predsjedništva Boračke organizacije grada Trebinja i odborniku Kluba za pravdu i red Nebojši Milišiću..

Na sjednici Kordinacionog odbora boračkih organizacija Istočne Hercegovine koja je održana 20.maja 2021, godine u Nevesinju kao priprema za sutrašnju Skupštinu BORS odbor je donio zaključak povodom ponašanja gradonačelnika Trebinja i izdao saopštenje za javnost .

S A O P Š T E NJ E      Z A      J A V N O S T

K.O.B.O.I.Hercegovine osuđuje nedolično ponašanje gradonačelnika Trebinja, Mirka Ćurića.

Kordinacioni odbor boračkih organizacija Istočne Hercegovine smatra da je odnos gradonačelnika Trebinja prema borcima neprimjeran i da mu funkcija koju obavlja trenutno ne daje za pravo da omalovažava ono što su borci Trebinja uradili u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. BORS i Gradska boračka organizacija Trebinje ima svoje organe i oni su birani od strane onih koji su svoju mladost založili, neki nažalost i život dali, veliki broj ostao invalid i od posljedica danas živi sa vrlo ugroženim zdravljem da bi stvorili Republiku Srpsku, da bi stvorili sve institucije koje bi ne samo borcima već svim građanima Republike omogućili život dostojan čovjeka. Ti borci će na svojim organima ocjeniti i rad onih koji ih predstavljaju.

Između ostalih jedna od funkcija je i funkcija gradonačelnika pa je Ćurićev postupak prilikom posjete generala Savčića neprimajući predstavnike GBO Trebinje sraman.

Svaki borac poštuje funkciju gradonačelnika i poštovaće je, a ako na čelu te funkcije stoji čovjek kome su borci nebitni i koje on misli da može zloupotrebljavati u svoje bolesne političke svrhe onda se sigurno vara.

Prihvatajući se funkcije gradonačelnik je morao biti svjestan da prihvata i probleme u svom gradu a da problema nema sa boračkim kategorijama sigurno ih ima i upravo mi koji smo izabrani se moramo boriti da rješavamo te probleme i da stalno na njih ukazujemo.

K.O.B.O.I. Hercegovine će ovaj problem i odnos gradonačelnika iznijeti i na sjednici predsjedništva BORS kao i na Skupštini BORS i tražiti da se ovaj postupak zabilježi i javno osudi.

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU

 

Koedinacioni odbor boračkih organizacija Istočne Hercegovine

 

BONUS: Video snimak prijetećeg obraćanja u mafijaškom stilu Đurić dr Mirka odborniku Nebojši Milišiću..