palpal

Borci izlaze na ulice

Demobilisani veterani i borci Vojske Republike Srpske uskoro će izaći na ulice i organizovati početkom juna masovne proteste, a konačna odluka o datumu o mjestu održavanja protesta biće donesena na sjednici Predsjedništva Udruženja veterana Otadžbinskog rata Republike Srpske, koja je zakazana za petak, 3.6.2022. godine. Razlog za proteste je težak položaj boračke populacije, maćehinski odnos vlasti i nerazumjevanje za nagomilane probleme demobilisanih boraca.

Potpredsjednik Udruženja veterana Nedeljko Klincov kaže da je odluka o protestima definitivna, i da se očekuje masovan odziv demobilisanih boraca..

U utorak bi Skupština Boračke organizacije Republike Srpske, u nastavku zasjedanja u Banjaluci trebala da izabere novog predsjednika, umjesto Milimira Savčića koji je nedavno smijenjen sa funkcije jer je spriječen da obavlja dužnosti, a najozbiljniji kandidat za novog predsjednika BORS-a je Milovan Gagić, predsjednik BORS-a u Gradišci.

Ostaje da se vidi kako će se okončati Skupština Boračke organizacije i ko će biti novi predsjednik, kao i da li će demobilisani borci iz različitih udruženja biti složni i zajednički organizovati proteste.

 

Nebojša Vukanović