palpal

Borba komšija za rivu uz Trebišnjicu

Nedavno su počeli radovi na rekonstrukciji stare kuće uz rijeku Trebišnjicu u trebinjskom Starom gradu, gdje bi uskoro trebala da se otvori Pivnica, restoran i mali hostel. Grad Trebinje i nadležnom Odjeljenje za urbanizam nisu izdali dozvolu za korištenje javnog prostora uz rijeku kao ljetnje bašte restorana, jer se tome protive komšije koje su ranije počeli uređenje javne površine i popločavanje kamenom, ali takođe bez dozvole i saglasnosti lokalne vlasti i institucija.

Sagovornici javno priznaju da su ranije  podmitili lokalne službenike u gradskoj administraciji kako bi im „zažmurili“ i prećutno odobrili radove, te se javno pitaju kako je ministarka Srebrenka Golić, mimo lokalne vlasti, izdala privremeno rješenje za postavljanje bašte ugostiteljskog objekta, i  da li iza potpisa ministarke ima nekih ličnih interesa.

Sa druge strane vlasnik pivnice Sveto Stanić razumije stanare i komšije, koji su odrasli uz rivu i Trebišnjicu, ali da on želi da zaposli mlade ljude i da baštu restorana otvara uz dozvolu nadležnih institucija.

Opširnije u video prilogu..