palpal

Bojkotujmo NLB banku zbog drskih i sramnih odluka

Uprava Nove ljubljanske NLB banke a.d. Banjaluka da zatvori poslovnice u malim mjestima u Republici Srpskoj izazvala je veliko ogorčenje u Ljubinju, Kalinoviku, Čajniču i drugim malim i nerazvijenim opštinama u Republici Srpskoj. Iako su radnici i načelnici opština apelovali na Upravu da odustane od sulude odluke i ne ostavlja radnike bez posla a građane bez usluga, da bez potrebe ne zatvaraju poslovnice koje posluju pozitivo, ipak je krajem januara Odluka stupila na snagu.

Tako je Kalinovik ostao bez jedine banke, a preostali stanovnici ove male i zabačene opštine sada moraju da idu u Istočno Sarajevo ili Foču, pređu najmanje 120 kilometara, kako bi podigli platu i obavili bankarske usluge. Slična je situacija i u drugim malim, nerazvijenim, siromašnim i zapostavljenim opštinama.

Koliko je odluka suluda i neracionalna govori činjenica da je Poslovnica NLB banke u Ljubinju, koja je nedavno zatvorena, prema mojim saznanjima poslovala pozitivno i ostvarila preko 100 000 maraka čiste dobiti u protekloj godini. Bankari se žale i pravdaju da su imali mali plasman kredita u malim opštinama, čime jasno pokazuju svoj stvarni cilj – da nas porobe, pretvore u koloniju i dovedu do dužničkog ropstva.

Sa ekonomistima i stručnjacima pripremam izmjene Zakona o bankama kako bi se obuzdali bahati bankari, spriječila pljačka naroda skupim uslugama i kamatama. Sa druge strane, u znak protesta zbog Odluke da zatvore Poslovnice u Ljubinju i drugim malim mjestima, odlučio sam da bojkotujem NLB banku i neću ubuduće plaćati nijedan račun preko ove banke već preko Pošta Srpske, a istovremeno pozivam sve koji su u prilici da bojkotuju NLB banku i plaćaju račune na drugoj banci, Pošti šaleru. Ako neće lijepo i ako ih nije briga za život ljudi i donose odluke koje su štetne po društvo, onda se moraju suočiti sa posledicama, ne samo NLB banka, već Unikredit i druge strane banke koje pljačkaju građane u dogovorenom monopolu preskupima uslugama i kreditima.

Opširnije u video prilogu ..