palpal

Bojana Radović: Gorka je istina u gradu Doboju

 

Poštovani sugrađani, Dobojlije i dobri narode Republike Srpske

Nakon sto sam donijela odluku priključiti se borcima Liste za pravdu i red, poštenim i hrabrim revolucionarima, želim ukazati i pozvati narod da se probudi iz letargije i političkog mraka u koji su nas uvukli vladari i tzv. političari sumnjivih obrazovnih ,moralnih i ljudskih vrijednosti…
O, kako je teško reći istinu ili bolje rečeno istina je gorka! A grijeh je veliki ćutati!

Grad Doboj, poznat po tvornicama, bio je jedan  najrazvijenijih ekonomskih gradova koji je zapošljavao veliki broj ljudi, a sad su zidine kojima moćni vladari trguju ne u korist naroda i društvene zajednice nego radi vlastite koristi.
Doboj je poznat kao najveći željeznički čvor  koji je  zaboravljen od vlasti, a vozove su ,,ugledni političari’’  zamijenili skupim limuzinama, i odveli   ŽRS u propast i dugove koje ce naša djeca vraćati.


Pitam vlast u Doboju gdje su giganti naše firme koje je su nam ostavili starosjedioci i naše prethodne generacije ,,Trudbenik”, ,,Bosanka”, ,,Sipad”, Niskogradnja”, ,,Modeks”, ,,Metalomontaza”,
,,Razvitak”, ,,Poljoremont”, ,,Izbor”…
GOSPODO, gdje su te fabrike?


Žalosno je sto nikad niko nije odgovarao za milionske gubitke, ugašena radna mjesta i propast naših preduzeća.
Dvadeset godina niste u mogucnosti da otvorite fabrike i dovedete investitore?
Novac za političke svrhe crpite iz osiromašenih firmi  i iste vodite u propast. Narod vam ćuti i odobrava zbog straha.
Danas mladi iz Doboja svako jutro odlaze u susjedne opštine da bi prehranili svoju porodicu ili jos tužnije na zapad bez želje da se vrate u svoju djedovinu.
Imaju li političari ljudskosti?


Svakodnevno pokušavaju kupiti narod, daju milostinju od 100 KM, mladima ,borcima, penzionerima i obećavaju  biračima bolje sutra kao i svake godine pred izbore. Ratuju za biračke odbore, posmatrače i brojače glasova da bi dosli do vlasti.

Krađa izbora za njih nije problem obzirom da su utrenirani i godinama ostaju i opstaju na vlasti zahvaljujući krađi, a ljudi i mladih je sve manje u RS i u BiH.
Do kada ćemo im opraštati , trpjeti i živjeti u nadi?

Ja sam za NAROD!

 

Bojana Radović, nosilac Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Doboju i Izborboj jedinici 5