palpal

Bogata opština i skromni troškovi

Moglo se očekivati da će se u Bileći posle pada SNSD-a i Miljana Aleksića pronaći bukvalno svašta i da se za jedan dan može prikupiti dovoljno dokaza krupnih zloupotreba da se pohapsi i procesuira cijela bulumenta crvenih kadrova Partije, ne samo Miljan Aleksić već njegovi suradnici i saučesnici u krupnom kriminalu i pljački Bileće, i zbog toga sam predložio da okupim tim ozbiljnih ljudi, na čelu sa profesorom Parežaninom, sa kojim bi izvršio reviziju dokumentacije i svi bi radili pro bono, bez naknade. Sigurno je da ne bi imali ni trunke milosti, da bi se zadokumentovali i procesuirali po zakonu, ni po babu ni po stričevima, ali nekom to očito ne odgovara pa me nisu pozvali da odradimo važan posao, a tu ne mislim na Vesa Vukovića, za koga vjerujem da ima časne namjere. Čak se ni informacije o zloupotrebama ne dostavljaju meni već medijima koji su bili na drugoj strani i ničim nisu podržali Vesa i opoziciju, i neka to pojedincima služi na čast. Imao sam dobru namjeru ali ako nekima u opoziciji ne odgovara da se zmija i kriminalna hobotnica ne tuku u glavu, to svakako nije moja odgovornost.

Prenosim pisanje portala i spisak osoba kojima je opština Bileća, očito prebogata, plaćala račune za telefon, od dva broja načelnika Aleksića do telefona čestitog direktora HET-a Ljuba Vukovića. Ovo je tek kap u moru a od pisanja u medijima nema puno efekta. Treba sve skupiti, dokumentirati kako je nastao dug od 20 miliona i u čijim džepovima su završila javna sredstva, predati policiji i tužilaštvu pa će odgovorni, ako ne sada, onda jednog dana kada se sve odgovarati, kada se institucije i država oslobode kandži Mafije.

 

EVO KOME JE SVE OPŠTINA BILEĆA PLAĆALA RAČUNE ZA TELEFON!

Juče je u javnost isplivala informacija kako je prethodna vlast u Bileći plaćala račune za telefon Ljubu Vukoviću iako on nije zaposlenik opštine, već HET-a. Uvidom u poslovne knjige, utvrđena je lista onih kojima se plaćao telefonski račun, a koji su zbirno za jedan mjesec potrošili oko 2500 KM. BVO je uspjela doći do onih čiji su telefonski računi do sada bili na platnom spisku opštine Bileća:

Miljan Aleksić – 2 telefona
Milorad Radović
Srđan Rogan
Slađana Sudžum
Rade Kozjak
Branko Aleksić
Slađana Sudžum
Dražen Babić
Novka Cuca
Aleksandra Šekarić
Srđan Kundačina
Ljubo Vuković
Milorad Vojnović
Danilo Damjanac
Dušanka Nosović
Mijo Uljarević
Savo Bjelica
Nada Čuknić
Miroslav Samardžić
Miroslav Sudžum
Radomirka Malešević
Dragica Bajat
Radoslav Radmilović i
Radenko Popara.