palpal

BOG SE JAVI – nikad toplije i ljepše vrijeme, preko 200 plivača u Trebinju

Nakon svete liturgije, koju je služio vladika Dimitrije sa sveštenstvom, i svete tajne pričešća, rekordan broj plivača ove godine je plivao na Bogojavljenje za časni krst u rijeci Trebišnjici. Više od 200 plivača, po riječima sveštenika koji je brojao 212, a sve je više djece i devojki koje se odvaže da uđu u hladnu Trebišnjicu i plivaju do Časnog krsta i druge obale.

Ove godine je bilo posebno lijepo i toplo vrijeme, u Trebinju se danas čak se pela i do plus 19 stepeni Celzijusa, a do Časnog krsta prvi je doplivao Matija Runjevac iz Trebinja. Matija i najmlađi plivač, devetogodišnji Radomir Popović  dobili su zlatnik i prigodan poklon od vladike hercegovačkog Dimitrija.

Za sve plivače nakon završetka plivanja za Časni krst u Eparhijskom domu tradicionalno je priređen ručak i trpeza ljubavi. Sinoć je, u organizaciji Fondacije Sveti Vukašin, na zatvorenom Olimpijskom bazenu u Trebinju organizovane je plivanje za najmlađe Trebinjce, a za časni krst plivala je 230 mladih plivača, najviše članova Plivačkog kluba Leotar.

Bog se javi, Vaistinu se javi. Na zdravlje i srećan praznik Bogojavljenje svim pravoslavnim vjernicima, Sutra je velika slava Sveti Jovan, i svima koji slave Jovanjdan neka je srećna krsna slava.

DODATAK:  Pogledajte u video prilogu plivanje za Časni krst u Trebišnjici i na rijeci Drini.

 

 

Nebojša Vukanović