palpal

Bliskost starih drugara koji slave Kočića a uhapsili bi ga da je živ

Nažalost nastavlja se skrnavljenje Kočićevog zbora i djela Petra Kočića, krajnje neprimjerenim ponašanjem Dodika i njegovih trabanata na Manjači, koji misle da će urlikanjem pod šatorom i dizanjem tri prsta iskazati neki patriotizam. Najgore je što Kočića slave oni koji se groze njegovog djela, koji bi ga uhapsili i prgonili da je živ, jer ne mogu da trpe istinu i satiru, progone disidente na isti, samo sofisticiraniji način, nego Austrougari i drugi okupatori i tirjani iz prošlosti.

Da se dignu Kočić i kralj Petar, o kome Dodik pjeva danas kao svaki komunista koji je mutirao u lažnog nacionalistu, vratili bi se tužbi na onaj svijet.

U sjeni galame zanimljivo je par fotografija sa Kočićevog zbora na Manjači je dovoljno da pokaže punu bliskost i intimu starih drugara i jarana. Sve se odigralo u trenutku, jer igre treba da se nastave, ali su ipak fotografi i snimatelji uspjeli sve da zabilježe.

Milorad Dodik i Nestaško Draško Stanivuković vrlo srdačno su se pozdravili na Manjači, kao i prošle godine, prijateljski se potapšali po ramenu i stomačini, a onda razišli kako bi njihova intenzivna i bliska saradnja iza kulisa, ostala donekle skrivena i obavijena velom tajne za neobavještene i neupućene mase, koje jedan i drugi skupa zavode jeftinim populizmom i igrama.

Draško Stanivuković je najveća podvala i prevara naroda u moru razočarenja i loših iznenađenja, a njegov politički zaokret i salto mortale ostaviće velike posledice jer će izazvati veliku apatiju i trajno razočarenje opozicionih glasača, ne samo u Banjaluci. Puno je obećavao i najavljivao, napadao režim godinama, a onda došao na vlast i vrh, napravio sa njima dil, zakopao stabla i ratne sjekire, postao stub režima koji ispunjava sve želje prve familije i njenih tajkuna, igrajući ulogu lažnog opozicionara.

Sada je već jasno da od referenduma i opoziva nema ništa, kao što sam i najavio, da će Dodik zaustaviti Đajića i da neće biti glasanja, jer mu je potreban Stanivuković da igra još godinu dana svoj Labudov ples i potroši ga do kraja, omogući da njegova kandidatura naredne godine vrati SNSD na vlast, jer ne može dobiti podršku iskrenih opozicionara i glasovi građana koji su protiv Dodika će se podijeliti. Uprkos izdaji i razočarenju borba se mora nastaviti, a ova i druge Simbioze do kraja raspetljati.

 

Nebojša Vukanović