palpal

Bivši PDP-ovac Radislav Đurić na čelu teslićkog SNSD-a nakon novog sukoba i povlačenja Dalibora Panića

Pod pritiskom i zbog raznih ucjena sa vrha, sa mjesta prvog čovjeka teslićkog SNSD-a povukao se Dalibor Panić, koji inače obavlja funkciju generalnog sekretara Vlade Republike Srpske te predsjednika Upravnog odbora Službenog glasnika Republike Srpske.

Panić se povlači nakon novih sukoba i tenzija, te snažnog pritiska da preko pljačke Šumskog gazdinstva Borja obezbjedi novac za moćnike na vrhu u Banjaluci i finansiranje aktivnosti Partije.

Panića bi na mjestu predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a trebao zamijeniti Radislav Đurić, odbornik SNSD-a u aktuelnom sazivu  Skupštine opštine Teslić. Đurić je bivši funkcioner PDP-a, koji je 2018. godine nosilac Liste PDP-a, Branislava Borenovića i Mladena Ivanića za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, da bi se prešaltao u vlast nakon izbora.

Đurić je skromnog obrazovanja i intelektualnih kapaciteta, a iako se tek nedavno iz opozicije prebacio u vladjaući SNSD postavljaju ga na vrh jer je poslušan, spreman da potpiše i uradi sve, a takvi su redom kadrovi Uzurpatora iz Laktaša. Ranije je u partijskim čistkama potpuno uklonjen Dragan Bogdanić, bivši poslanik i predsjednik OO SNSD Teslić

 

Nebojša Vukanović