palpal

Bio sam u Sant Petersburgu i svjedočio koliko traje sastanak Dodika i Putina – otvoreno o izborima, strancima i opoziciji u Danu uživo

Prije 5 godina bio sam u delegaciji koja je učestvovala na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sank Petersburgu, skupa sa Mladenom Bosićem, bivšim predsjedsvajućim PD PS BiH, i svjedok sam da je sastanak Dodika i Putina trajao svega desetak minuta, u hodniku, i da nije bilo moguće da su razgovarali o ozbiljnim pitanjima pred masom ljudi. I dok sa jedne strane sprovodi neoliberalnu dogmu i sve zadatke koje dobija sa zapada, zadužuje se u Vašingtonu, Londonskoj i Bečkoj berzi, Dodik se pred izbore slika sa Putinom kako bi manipulisao građanima i glumio rusofila.

Za nešto više od 17 godina vlasti i bezbroj posjeta Rusiji nije realizivana nijedna kapitalna investicija iz Rusije, nema gasovoda, Rafinerija i Naftna industrija su pred stečajem, a nema ni malog ni velikog ruskog kredita.

U Danu uživo na N1 televiziji otvoreno sam govorio o negativnoj ulozi stranaca, izgrama istoks i zapada, pogubnoj politici Osovine zla SNSD -HDZ – SDA, izborimadž dešavanjima u opoziciji, sramnoj ulozi i igri Vojina Mijatovića i SDP-a, koga je suptinski kandidovao Milorad Dodik i predstojećim izborima.

Neophodno je da građani izađu na ulice, mirno protestvuju i demokratski se bore za promjene i bolje uslove života, jer se tirjani i totalitarni sistem plaši samo naroda na ulicama.

Pogledajte dinamično gostovanje u emisiji Dan uživo na N1 televiziji.

 

Nebojša Vukanović