palpal

Билећке вруће линије

Бахати Љубо Вуковић, извршни директор за правне послове ХЕТ-а и бивши предсједник Скупштине општине Билећа, актуелни одборник СНСД-а, бахато је новинарима одговорио да му је поред ХЕТ-а и општина Билећа годинама плаћала службени телефон јер му је била неопходна „врућа линија“ са начелником Миљаном Алексићем. Вуковић се за сада извукао некажњено из афере „Паповић“, упркос доказима да је пљачкао државу лажним рачунима, па мисли да бахато може радити и понашати се како хоће без икакве казне и осуде, ако не суда онда јавности!

Бахато опхођење према новинарки портала Директ Јелени Борјан и порука да ће „насамо“ да јој одговори на питање како је трошио народни новац, врхунац је бешчашћа и примитивизма, непоштовања новинара и професије, те слика бахате власти, а проблем је и што „новинари“ нису сложни и стали у заштиту колегинице већ се већина смије и церека док се он без имало поштовања нечасно опходи према њиховој колегиници.

Осим телефонских рачуна и врућих линија, општина Билећа куповала је из буџета и телефоне својим службеницима, некима и два пута у пар година. Најскупљи је свакако себи купио „поштени“ начелник Миљан  Алексић, вриједан 1782 марке, јер као први човјек пропале општине, јер ваљда мора имати најбољи и најскупљи уређај за „вруће линије“ са Љубом и партијским друговима.

Честитом Миљану је мало што је иза себе оставио хаос, рупу и дуговања од 20 милиона, па је скупа са Срђаном Роганом, бившим предсједником Скупштине општине Билећа, поднио Захтјев за „бијелим хљебом“ па ће од општине коју су већ опустошили узети још по 40 000 марака.

Већих штеточина и злотвора на челу општине Билећа није до сада имала, питање је да ли ће се и када извући из дугова и блата у које је цијели град потонуо. Њихови срамни Захтјеви и бијели хљебови само додатно скидају маске и показују њихово право лице. Рачуни и трошкови који излазе на видјело дана показују како су се бахато трошили новци из буџета, а ваљда ће све завршити у Тужилаштву а Миљан и братија добити заслужене казне, јер се од раније бивши начелник већ налази на „условној“ слободи због привредног криминала и неће требати пуно напора да се Алексић и сви остали одговорни нађу тамо гдје им је одавно мјесто – иза решетака.

 

Небојша Вукановић