palpal

Bijednici

Dodik Savić.jpg

Bijednici

Dokoni predsjednik Republike Srpske organizovao je u svom kabinetu prijem za bivšeg predsjednika Mladih i odbornika SDS u SO Teslić Dragana Savića, koji je prije nekoliko dana prešao u SNSD. Kao gladne hijene, čelnici SNSD-a već mjesecima ne rade ništa drugo nego kupe otpatke, i potom preko režimskih medija lansiraju priče o rasulu o protivničkim redovima. Bijedan je i nesretan svaki vođa koji pokušava da opstane na vlasti dijeleći svoj narod, šireći strah, mržnju i podjele. Prijem i veliko davanje na značaju kupovine jednog odbornika samo pokazuje koliko je nisko pao i u kakvom se očaju nalazi nakaradni Dodikov režim. Svaki otpadak koji za šaku srebrenjaka pređe pod skute Dodiku samo je pročistio i dodatno ojačao opozicione redove pred konačni obračun naredne godine.

Poput gladnih hijena, predatori na vlasti vrebaju ljude u nevolji, hvataju ih u klopku i primoravaju na razna poniženja kako bi sebi i svojim porodicama obezbjedili kakav-takav posao i šansu da nekako prežive teška vremena. Čitavi timovi stranačkih aktivista umreženi su po rejonima i pomno prate stanovništvo, utvrđuju ko je u kakvoj nevolji, kome treba posao, pomoć, stipendija, kome je dijete ili član porodice teško bolesno. Potom se pojavljuju partijski moćnici glumeći spasioce koji nude pomoć u rješavanju problema zauzvrat tražeći glasove, pokornost i odanost Partiji. Mafija na vlasti prvo je sistematski opljačkala i razorila vlastiti narod pretvarajući ga u roblje i sirotinju, a potom ga ponižava i ucjenjuje sa nekoliko mrvica koje omogućavaju samo golo pređivljavanje.

Iako mnogo osuđuju Savićev potez, meni je iskreno pomalo i žao mladog nesrećnog mladića koji je zbog nečega bio primoran da se javno ponižava i ostavlja na sebi trajne i duboke pečate. Njegov pokojni otac sigurno se nije borio i stradao kako bi njegov sin živio u okupiranom društvu, i bio primoran na javna poniženja kako bi dobio posao za koji se školovao. Krajem septembra prošle godine slušao sam mladog Savića u selu Blatnica kod Teslića kako glasno i emotivno poručuje svojim sugrađanima da se moraju odbraniti od bande koja 10 godina pljačka Srbe i Republiku Srpsku. Nažalost on se sada sastaje i slika sa banditima protiv koji se donedavno borio, i licemjerno kaže da je prelomio jer želi da podrži njihovu patriotsku politiku. Pored ovakvih patriota neprijatelji nam nisu potrebni, i ne daj Bože da nas lažne patriote još dugo brane od izmišljenih stranih i domaćih neprijatelja, jer će posle njih, kao poslije najezde skakavaca, ostati samo pustoš i spržena zemlja.

Prije Savića, u Tesliću je prelomio i Dušan Stojčić, a njegova izdaja je mnogo teža i opasnija jer je nedostojni dugo vremena obavljao niz visokih funkcija. Šamar koji je u oktobru Milan Miličević opalio Željki Cvijanović i Draganu Bogdaniću u njihovom rodnom Tesliću očito ih još dobro bridi, pa kupovinom otpadaka pokušavaju da se osvete za težak poraz i uzdrmaju jedno od jačih uporišta opozicije.

Nijedna vlast nije se održala na silu, pa ni silan opljačkan budžetski novac neće pomoći režimu da opstane još neki period. Bijednici koji dijele, ponižavaju i gaze sopstveni narod ipak bi se trebali prisjetiti Jevanđelja po Mateju i izreke da ko se mača lati, od mača će i stradati. Sigurno je da će brzo doći vrijeme da nedostojni odgovaraju ne samo za veliku pljačku, već i sistematsko razaranje i uništavanje društva i sopstvenog naroda.