palpal

BiH je potrebna meritokratija, vladavina najboljih a ne „građanska“ država unkojoj bi Srbi i Hrvati bili podređeni – Đorđe Vučinić u Danu uživo na N1 TV

Danas je bio dan poslanika Kluba za pravdu i red u medijima. Nakon Zagorke Grahovac, koja je uživo bila gost emisije BH uživo na BHRT, najmlađi poslanik u istorko Narodne skupštine Republike Srpske Đorđe ispred Kluba za pravdu i red gostovao je u Danu uživo na N1 televiziji.

U razgovoru sa novinarom i uredmicom Emelom Burdžević Đorđe je pojasnio zbog čega mi, kao i ostali poslanici opozicije, nismo otišli na sastanak sa Kristijanom Šmitom u Banjaluku, i kakva je bila pozadina svega. Takođe je govorio zašto ne namjerava ići putem Draška Stanivukovića, koji ne nekada bio najmlađi poslanik ali je promijenio politiku za 180 stepeni nakon što je postao gradonačelnik.

Đorđe je pojasnio zbog čega BiH ne može biti građanska država, u kojoj bi Srbi i Hrvati kao malobrojniji bili u podređenom položaju u odnosu na Bošnjake, i zašto je ključ problema i izlaska iz krize u meritokratiji, vladavini najboljih.

Pogledajte u video prilogu zanimljivo gostovanje Đorđa Vučinića u Danu uživo na N1 televiziji…

 

Nebojša Vukanović